söndag 18 januari 2015

Skidweekend till fots

Efter några dagar i Kungsberget är det lätt att förstå varför utförsåkning är så populärt även om jag och Margareta inte åkte en meter själva.

Ändå hade vi packat med våra längdskidor, men vår viktigaste uppgift de här dagarna var att se till lille Ebbe så att Selma och Nelly fick 100%-ig uppmärksamhet av mamma och pappa i backen och det var ingen uppoffring för oss att strunta i skidorna själva, tvärtom! Andreas tyckte några gånger att vi skulle ta en tur, men vi ville mycket hellre gå och kolla hur flickorna utvecklades på tre dagar. En otrolig utveckling och som sagt, lätt att förstå varför utförsåkning är så populärt.

Skidskola. När Rebecka förklarar lyssnar ungarna!

Två små flickor, Nelly 6 och Selma nästan 4, som aldrig åkt utförsåkning fick en timme med en skidlärare på fredagsmorgonen och innan dagen var över åkte dom med mamma och pappa hela barnbacken. Selma visserligen med lite stöd nerför backen, och innan vi åkte hem på söndagskvällen åkte Nelly helt ensam liften upp och backen ner gång på gång och Selma klarade liften upp alldeles själv. En otrolig utveckling på bara tre dagar och skulle vi varit kvar ett par dar till hade Selma också klarat barnbacke alldeles själv.

En dyr hobby förstås vare sig man köper grejer själv eller hyr, men när man ser hur roligt ungarna tycker det är så är det säkert värt pengarna, och till Kungsberget utanför Sandviken är det ju inte nån dyr resa i alla fall. Men boende, liftkort och all utrustning, det drar iväg!

After Ski i Lodgen 
Men utförsåkning är jag för gammal för, ja det var jag redan när det började bli stort i Sverige. Som grabb åkte man Himlabacken på träskidor, störtlopp rakt ner, det gick inte att svänga. Sen åkte jag väl lite grann i mer mogen ålder som Gillersklack och Romme när Elisabeth var 13-14 år och vi hyrde fjällstugor några gånger, Sälen och Vemdalen mm. Men nej, jag var allt bra tröglärd, skulle väl ha behövt börja som treåring.

Så det var skönt dom här dagarna att bara traska runt med barnvagnen och kolla alla andra på en skidweekend till fots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar