fredag 22 april 2016

Nästan vegetarisk lunch

Vi hade städdag igår och delade väl någorlunda på jobbet men medan Margareta drog det tyngsta lasset med städningen så tog jag hand om matlagningen. Nåt vegetariskt tänkte jag mig, det ska visst vara modernt.

Viktigt med bra råvaror
Jag kom att tänka på min bror när hans barn  var små och plötsligt ville bli vegetarianer. Dom blev serverade en maffig grönsaksrätt, min bror är duktig på matlagning, men barnen satt frågande och undrade varför dom inte fick nåt kött till grönsakerna.

Sån är inte jag så jag plockade fram potatis, lök och vitkål. Klart vegetariskt alltihopa men för att få lite smak på det hela så hittade jag en bit falukorv i kylen. Kanske inte helt vegetarisk korv men jag såg den lite mer som ett tillbehör, en smaksättare. Åtminstone Kravmärkt, bra nog. Receptet på Stekt Falukorv med lök kommer i min kokbok som jag planerar bli klar till jul. Ett tips: lite senap på korven förhöjer smakupplevelsen.

När Christoffer O'Regan och andra som inte passar i köket erkänner att dom inte gärna lagar mat är det lite småroligt, men jag känner sympati med honom och alla i hans situation och kommer att satsa på rätter som passar oss som nog skulle vilja men där förmågan inte räcker till till stordåd i köket.

Men ändå; jag tror att Dagens Rätt på vår städdag blev Med Beröm Godkänd, dvs AB, dvs 4, dvs MVG, dvs B etc beroende vilket betygssystem man använder.

Jag kan en Thailändsk rätt också, den ska jag prova snart. Också nästan vegetarisk. Tre paprikor som man fyller med lite köttfärs, den blir också vegetarisk om man bortser från köttfärsen. Då har jag redan två nästan vegetariska rätter till min kokbok.                      
     

Dag 53 i #blogg100

1 kommentar:

  1. Ett tips är att byta köttfärsen mot sojafärs och falukorven mot tofu. Så har du två riktigt vegetariska (tom veganska).

    SvaraRadera