onsdag 6 april 2016

Äntligen har jag lyssnat på The Rolling Stones

Jag har haft några roliga diskussioner med dansbandsälskare. "Så j-la bra texter" har jag hört. På spinningen trampar vi till exempel till:

"Du vill ha stora starka män med hår på bröstet, stora starka män precis som jag"

ackompanjerat av dansbandsdunk. Och en massa annat i den stilen. Men det är känsligt att kritisera, många av mina spinningkamrater blir lite sårade av kritik så jag trallar med med en lätt rysning. Inte för att min smak är bättre och finare än deras, men smaken är olika.

Men många musiktexter är himla bra, rena poesin. Mina bloggar kryddar jag ju ofta med några ord från en gammal låt med betoning på gammal. det är ju den där musiken man lyssnade på som ung som man minns. Och bra texter minns jag.

Frank Sinatra sjöng ju så tydligt så man hörde vartenda ord han sjöng så i hans musik hittar jag ofta en textrad som passar i en blogg. Ray Charles lyssnade jag på ännu mer än Sinatra men jag hittar inte lika ofta nån titel där som passar, det ska jag jobba på. Och The Rolling Stones lyssnade jag aldrig på. Men nu har vi fått en Stones-låt till rockkören Rock Everybody, med en jävla bra text, så bra att jag fick lov att svära. Från 1965 och jag hade aldrig hört den, eller i alla fall aldrig lagt märke till den. Och nu har vi den på reportoaren.

It is the evening of the day, I sit an watch the children play....As tears go by
My riches can´t buy everything, I want to hear the children sing....As tears go by

och sista versen:

It is the evening of the day, I sit and watch the children play
Doing things I used to do, they think are new
I sit and watch as tears go by.

Och med den vackra melodin, det här är så jävla bra!

      

Dag 37 i #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar