tisdag 19 april 2016

Halvtid i #blogg100 och ett bra uppslag

Räknar jag rätt är det här den 50:de dagen i årets #blogg100. 53:e inlägget är det i alla fall.

Verkligen blandad kompott, jag har knappast nån röd linje, bara sånt som kan hända en gammal pensionär i utförsbacken. Ibland bara en fånig tanke, ibland nåt intressant som är på gång. Precis som det är här i jämmerdalen.

Idag, halvtidsjubileet till ära är fick jag ett bra uppslag. Jag har till sist upptäckt "Uppslaget".

Brevbäraryrket är devalverat till reklamutdelning, och så sätter alla upp "ingen reklam tack" på sina dörrar så inte ens det får brevbärarna göra. Jag som bra många somrar jobbat som brevbärare känner sympati och kan inte neka vår trevlige brevbärare den arbetsuppgiften. Jag tänker "Reklam, ja tack" och runt reklamen man får finns "Uppslaget" med en massa intressant information upptäckte jag igår, se bara:

Tareq Taylor berättar om sallader och så fanns det ett riktigt intressant recept på en potatissoppa, det klippte Margareta ut och sparade direkt, det kommer hon säkert att bjuda på när som helst.

Och så fick jag lära mig allt om senaste mattrenden 2016, Frushi. Jag som är galen i frukt och bär och även tycker att sushi är väldigt gott, jag vill förstås prova den här shushivarianten. På Youtube hittade jag en enkel instruktionsfilm. Välkommen hem till mig på Frushi om du har vägarna förbi!
Ja, det här kanske är gammalt för alla andra, men det var nytt för mig.

Bildresultat för katternas glada gökurTittar jag sen på mittuppslaget i Uppslaget så hittar jag en riktigt intressant produkt,  Katternas Glada Gökur. För 1500 kronor får man ett gökur med en massa katter som försöker fånga göken. Jo, smaken är olika, men den är vi inte spekulanter på även om den levereras med ett äkthetsbevis. Vad då äkta? Det framgår inte riktigt, men fint är det väl. Kanske nåt för Antikrundan om 100 år? En osmaklig ölsejdel för 1600 kunde man också köpa.

Men nu kanske jag är orättvis, det kanske är en massa hantverk och konstnärsinsatser som sätter priset och att min obegåvning avslöjar mig. Och en handväska för 1600 med Elvis på båda sidor kunde göra succe för damerna i rockkören.            

Jag ser redan fram mot när nästa Uppslaget hamnar i brevlådan. Jag har aldrig tidigare tänkt på att det finns info på det där bladet.

Dag 50 i #blogg100      
   

1 kommentar: