tisdag 5 april 2016

Ett dumt aprilskämt

Banne mig åkte jag inte dit på ett aprilskämt i år!

Inte precis på den första april, men några dar senare när garden var nere. Jag var redan framme på söndagen den 3:e så jag trodde faran var över när jag tittade in på Sala Allehanda på nätet och läste om den nya rondellen utanför Heby.
Bildresultat för rondell regler
Knepiga regler i en rondell
Det finns en lite besvärlig trevägskorsning där, där vägen från Sala mot Uppsala delar sig mot Gävle, och den har sen en tid ersatts av en rondell. Jag hade inte märkt nåt konstigt med rondellen, men nu stod det i bladet på nätet att den var felbyggd och en seriös film visade problemet.

"Klåpare", tänkte jag, nog ska man väl kunna rita en rondell, men det är ju typiskt med misslyckade projekt nuförtiden. En rund ring, kanske med en rondellhund i mitten, inget kan vara enklare.

Inte ens när jag hörde orsaken till problemet blev jag misstänksam. Jo firman som ritat och byggt rondellen var en engelsk firma, "Det kunde väl för f-n "Hebys singel och grus" ha fixat i.st.f. några engelska lycksökare"    tänkte jag och kollade in filmen, utan att ändå riktigt förstå problemet. Så jag kollade en gång till och var fortfarande inte misstänksam.

Men hur skulle man lösa problemet? Jo rondellen måste byggas om sa man! Den var anpassad för vänstertrafik så det bästa hade varit om man kunnat göra ett undantag och köra vänstertrafik i den, men det gick inte så nu var rekommendationen att köra högertrafik som vanligt men ta det väldigt lugnt.

Så satt jag och muttrade en stund innan polletten ramlade ner och jag rodnade som en 14-åring (eller rodnar dom kanske inte som jag gjorde i den åldern) och svor lite över ett väldigt dumt nyhetsinslag.

Egentligen borde jag nöjt mig med det och inte tagit upp det här offentligt, men så är det ju det här med #blogg100, jag hade ju ett gratisämne och det är ju som tur är inte så många som läser min blogg.

Dag 36 i #blogg100    
 
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar