torsdag 31 mars 2016

Impulsköp

Det var lite speciell design på 50-talet. Inte undra på att den stilen kommer tillbaka stup i ett. Visst minns man jukeboxen, bilarna, möblerna, färgerna, mönstren och formerna.

Fem knappar + klocka!
Idag skulle vi kolla på spis och lite annat till stugan men kom hem med en ny kaffebryggare i 50-talsstil. Även om det inte fanns kaffebryggare på 50-talet, och kanske jag inte har helt rätt i att vår nya bryggare är i 50-talsstil, men för mig kändes det så när vi kollade runt på Media Markt.  

Kaffebryggaren använder vi minst 3-4 gånger om dan och vår Philips från Clas Ohlson var lite tråkig. Fungerade väl rätt OK, men var lite bökig att dosera med rätt vattenmängd och så såg den lite tråkig ut.

Vi kollade alltså runt lite på Media Markt där de flesta bryggare såg ut ungefär som vår gamla. Svarta eller vita.

"Vill ni ha hjälp" sa Fredrik, säljaren som gick och plockade lite. Jag hade just fått syn på en bryggare som avvek lite från de flesta andra, Electrolux, benvit och lite rundad som för mig kändes 50-tal. "Lite väl många knappar" tyckte Margareta men det bet inte på Fredrik som på ett sympatiskt sätt förklarade alla finesser som inte var så avancerade och när Fredrik utan att blinka gav oss rabatt med 10% procent tog vi den bryggare han precis hade packat upp och slog till på studs.

Nu har vi två fungerande bryggare i källaren som reserv, den förrförra sparade vi också om utifall att. "Kan vara bra att ha" tänker man, men aldrig nånsin kommer vi väl att plocka fram dom från källaren om vår nya skulle krångla.

Just nu känner jag kaffedoften från köket, få se om Margareta lyckades.

Dag 31 i #blogg100            


     
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar