onsdag 23 mars 2016

Risker med att resa.

Igår hände det igen, ett terrordåd riktat mot civila, Bryssels flygplats, 14 döda,  och Bryssels tunnelbana, 20 döda, den här gången. Törs man resa i fortsättningen?
En globetrotter i avgångshallen

Klart att många blir skraja, men risken att man själv skulle hamna i terrordåd är så liten att det skulle jag inte oroa mig för för egen del, inte ens om jag skulle behöva åka till Bryssel i dag. En tjej i kören är just nu på väg ner till Bryssel, life goes on and on and on.

Faktum är att Faro, flygplatsen i Portugal vi åkte till för en månad sen, hade ett bombhot bara ett par dagar innan vi åkte, men vi bara ryckte på axlarna. Inte kan man bry sig.

Men det här med att resa överhuvudtaget, är det så märkvärdigt? Varför gör alla det? "Vad ska du göra om du vinner en miljon?" "Resa" blir nästan alltid svaret. Men jag säger som Stefan Sauk i Lorry: "Jag är skeptisk" 

Jo, nån gång är det kul med ett miljöombyte och visst är det lärorikt att besöka andra kulturer ibland. Vår månad i Portugal var värd varje krona och vi kommer nog att ta en liten tur fler gånger, men nej, jag förstår inte dom som alltid har 2-3 resor inbokade.

Pratade med P-Å idag som skulle till Skottland i maj och sen Turkiet i september. Våra vänner som just kommit hem från Cuba har säkert ett par nya resor inbokade, det har dom jämt. Några spinningkompisar dansar 2*2 veckor(!) på Playa Inglés varje år och andra åker 2 gånger per år till Teneriffa och en har huset i Thailand hon bor i några månader ett par gånger om året.

Att resa är ett stort nöje, men det är ju en miljöbov också, lite konstigt att man inte pratar mer om det. Och trängas på flyget, kö till toan, ändlös väntan vid gaten, förseningar, släpa på bagaget, svettas och trängas lite till. Så himla kul är det väl inte?

Risken för attentat tänker jag inte så mycket på men jag är allt lite skeptisk ändå till att resa för mycket, en gång om året kan räcka. Så kantänkas att det blir en liten tur nästa vinter igen när stormarna börjar vina...

Dag 23 i #blogg100

1 kommentar:

  1. Jag var på väg till bryssel igår men vi bokade till Amsterdam o åkte bil en bit istället. Men jag tror inte det är farligare att resa än det är att 2 gånger om dagen passera centralen i Stockholm. Tyvärr kan det hända varsomhelst och det var ju väldigt nära i Stockholm för några år sedan. Så klart man vågar resa och jag måste ju till jobbet varje dag. /CJ

    SvaraRadera