måndag 14 mars 2016

Tuppkammen växer

Så har man en ny bedrift att komplettera sitt CV med, artist på Festijazz. Det var rätt häftigt.

We will rock you på Festijazz 2016
Tredje gången på Västerås Konserthus sen min rockkarriär tog fart är också värt att notera men det här att få vara med i ett så här fint sammanhang är allt lite extra, få förunnat.

Rockkören Rock Everybody inledde jazzfestivalen, den 24:e Festijazz i ordningen, där många stora stjärnor uppträtt. Namnkunnigast senaste åren är kanske Gunhild Carling och den internationellt kända Laura Fygi och en av världens absolut bästa gitarrister Frank Vignola och också många andra världsartister. Och även lokala förmågor som också ibland kan betraktas som mer eller mindre världsartister.

Nu gäller väl inte det riktigt vår rockkör, att vi är världsartister alltså, men riktigt bra är vi och fastän vi egentligen började vårt program en timme innan festivalen på allvar drog igång så  var det bra med publik när Lars Jauring stampade igång oss med Queens "We will rock you". Publiken såg väldigt road ut och många i publiken nynnade med i många av våra låtar. Det är rätt hög medelålder på Festijazz-publiken så våra låtar är väl kända i vår åldersgrupp.

Caroline och Leroy
Men jazzen är förstås det viktigaste på Festijazz och där bland de, OK då, "riktiga" artisterna blev jag väldigt imponerad av en sångerska, Carin Lundin, med en njutbar röst och ett njutbart låtval. Henne ska jag lyssna mer av.

Storbandsjazz gillar jag, men den här gången blåste dom lite väl hårt i trumpeter och saxofoner. Caroline Wennergren med sin fina röst och Vintage Jazz Big Band från Göteborg var nog kvällens höjdpunkt för vår del och extra kul är Carolines otroliga duetter med lille Leroy Armstrong, Satchmos okände lillebror.

Nästa gig för Rock Everybody blir också en höjdare som jag kommer tillbaka till många gånger under våren. The Cadillac Band är ett av Sveriges stora band med rock från 50-60-70-talet. Mest känd i bandet är nog Janne Lucas som kom tvåa i Melodifestivalen en gång med "Växeln hallå" knappt slagen av Tomas Ledin, till sommaren sjunger han och hans band med Rock Everybody om allt går i lås!

The Cadillac Band som gästartister hos Rock Everybody....  Ursäkta tuppkammen.

Dag 14 i #blogg100
            
                   

               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar