lördag 19 mars 2016

Ny entré till Centrallasarettet

I Västerås planerar man en ny entré till Centrallasarettet för en massa miljoner. Det var inte populärt hos folk, "onödigt, bättre att satsa på  mer personal" skrev man på insändarsidorna. "Sossepampar, idiotiskt, betonghäckar" osv. Den allmänna opinionen säger blankt NEJ!

Lång korridor och trist miljö 
Men häromdan hade jag tillfälle att gå lite i entrén och det är lätt att se att den behövs byggas om, den har blivit omodern. Massor med folk kommer och går hela tiden men det är dåligt med plats att sitta och vänta. Det skulle behövas läshörnor med tidningar, wifi och sånt och datorer med internet. 

Jag tog en kopp kaffe i det lilla caféet och när maten började serveras blev det riktigt trångt och matkön till buffén gick ut i korridoren utanför. Det behövs helt klart en ny restaurang. Entrén är omodern, punkt.
  
I korridoren rakt fram
väntar man i matkön
Det är nog inte lätt att vara politiker när behoven går stick i stäv med opinionen. Köra på ändå och åka ut i nästa val eller göra nån dålig kompromiss? Om Moderaterna vinner nästa val så kommer dom att ändra sig och vilja bygga ny entré, då blir de väl "Moderatpampar, idiotiskt, betonghäckar". Och så kan sossarna stå och kritisera. 

Om inte planerna på ny entré har hamnat i byrålådan (länge sen jag läste om det) så blir det väl en PR-konsult som tjänar några miljoner på att försöka vända opinionen, eller så räcker det med det här inlägget för att Västeråsarna ska inse behovet.

Jag har nog varit negativ tidigare, men idag ändrade jag åsikt. Det är klart att kostnader för investeringar i byggnader som ska vara funktionella flera decennier till inte självklart hänger ihop med löneläget för sjuksköterskorna i årets avtalsrörelse. Tufft att vara politiker. 

Dag 19 i #blogg100 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar