tisdag 1 mars 2016

Våra portugisiska grannar

På långsemester när man bor på samma ställe i flera veckor är det rätt viktigt att man trivs med rummet man får. "Men det spelar ingen stor roll" tänkte vi, "vi kommer ju att vara ute mycket."

Utsikten från rummet är faktiskt riktigt bra!
Full koll på vad som händer!  
Men när vi kom inrumlande mitt i natten efter en lång resa för snart en månad sen blev vi i alla fall först lite besvikna. Nedre botten alldeles längs en väg. Och ett hus mittemot. "Vilken otur" tänkte vi först. Men det blev tvärtom.

Man ska inte vara för snabb med att vara negativ. Att vi inte skulle bo efter havet visste vi förstås men från balkongen ser vi ändå havet 2-300 hundra meter bort över hustaken längst ner på vår gata. Och från fönstret ser vi folk, ibland turister men mest lokalbefolkningen, streta med sina matkassar, rasta sina hundar och lämna och hämta barnen på skolan. På kvällarna parkerar folk sina bilar längs gatan på väg till nån restaurang. Sällan störande men det är alltid lite liv. Dom som hamnade i rummen åt andra sidan på hotellet har bara en ödetomt att titta på och får skugga redan kl 11. Vi har eftermiddagssol.

Från takterassen. Är alla lägenheter fyllda till sommaren?
Huset på andra sidan vägen kan man fundera över. Ser rätt nybyggt ut men väldigt folktomt med mest neddragna jalusier. Första veckorna såg vi inte en kotte där, men så en helg åkte några enstaka jalusier upp. Semesterbostäder som bara används på helger kanske? Nu efter några veckor ser man lite mer aktivitet, men om det är 20 lägenheter där så är det nog fortfarande bara liv i 3-4.

Längs gatan ner mot stranden ligger några lite äldre villor med citronträd i de små trädgårdarna, där ser man alltid folk, men i ett mer nybyggt område med nya villor strax intill är det väldigt tomt.

Hela trakten här är VIP-klassad och har extra hög fastighetsskatt. Vår svenska reseledare som bor här i Alvor fick sin fastighetsskatt fördubblad häromåret så mest troligt är nog att många har fått lämna sina bostäder här av ekonomiska skäl.

I den gamla delen av Alvor som vi når på 4-5 minuter  är husen ofta rätt dåligt underhållna. Dom har väl också åkt på höjd fastighetsskatt och det verkar generellt vara rätt dyrt att bo här.

Hur som helst är det lite charmigt att bo där vanligt folk rör sig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar