måndag 29 februari 2016

I morgon börjar Blogg100

Idag gör jag ett avsteg från månadens rapportering från Portugalien och tar några ord om själva bloggeriet i stället. Blogg100 startar i morgon.


För den som inte vet så gäller Blogg100 en numera årlig utmaning bland oss amatörbloggare att uppdatera sin blogg i 100 dagar med minst ett inlägg varje dag. Långt ifrån alla som anmäler sig orkar hela vägen och inte många läsare orkar väl ta del av den här bloggen varje dag hela våren. Med dagliga uppdateringar blir det en blandad kompott. Kanske något enstaka inlägg kommer att vara läsvärt, men desto fler inlägg blir nog lite väl magra och lättviktiga.

Min målsättning med att hålla på med det här och lägga ner lite skrivartid varje dag och att vara med i såna här utmaningar är först och främst egoistiskt för att hålla hjärnkontoret igång på mig själv. Sen tänker jag också att det kan vara kul att ge en bild över hur det är att bli allt äldre äldre. Bloggen är ju tänkt att leva genom hela mitt 70-tal som ett slags dokument, också det egoistiskt för mig själv för att se hur jag tänkte i olika perioder av det här som kallas livet. Vill någon sen ta del av mina förvirrade tankar så varsågod, och den som inte håller med i nån åsikt - säg gärna emot mig, det är bara uppfriskande.

Jag blir kanske nestor i Blogg100 i år igen och mina yngre kollegor är allesammans mycket händigare än jag med datorn och bloggtekniken, men jag skäms inte för mina brister och kommer med stort intresse att botanisera bland mina kollegors alster och samtidigt förhoppningsvis lära mig en hel del både från deras texter och hur dom använder sina bloggar. Några av mina kollegor från förra året var bara lite lättsinniga hur dom tolkade reglerna, hoppade över några dar och skrev i bästa fall men inte alltid ifatt senare men herr nestorn Widmark kommer att sköta sig exemplariskt. 119 inlägg blev det under Blogg100-tiden förra året. Nytt personligt i år?

I morgon startar resan med målgång i början av juni. All aboard!

2 kommentarer:

  1. Saken är ju den att dina betraktelser är så underhållande att man gott blir lite besviken om du någon gång hoppar över några dagar. Det är alltså inte vara du själv som ser fram mot de kommande 100 dagarna...

    SvaraRadera