lördag 13 februari 2016

Långsemester

Vi har bekanta som är borta ett par gånger om året i egna huset i Thailand, andra bor regelbundet tre vintermånader på samma hotell på Cypern. Några av våra bekanta satte ungarna i skola i Thailand några månader medan föräldrarna slappade på stranden eller om dom kanske skötte sina jobb på distans osv.

Många olika typer av långsemester, och vad är långsemester? Två veckor, nja. Tre-Fyra? Två månader?

Här på vårt hotell i Alvor, Alvormar, är det många som kommer tillbaka år efter år för en månad eller två eller tre. Ett svenskt par har återkommit hit i över 20 år och bor nu här ända till april och några i vårt ressällskap är här för andra, femte eller tionde gången etc.

Här på takterrassen kan man på sola och prata med andra   
Helt klart ar det mest engelsmän här i Alvor även på vårt hotell och i en Facebook-grupp för Alvor ser jag massor av folk som skriver att dom återkommer hit ner år från år fast dom varit här hur många gånger som helst tidigare men ändå åker dom tillbaka hit för långsemestern på vintern. "Finns inget bättre ställe" skriver några.

Men vad är bäst? Att hitta nya resmål för varje resa eller åka tillbaka dit man känner igen sig? Det må väl vara upp till var och en att avgöra och jag åker gärna nån gång tillbaks till nåt ställe där jag trivts extra bra även om 20 år på just det här hotellet verkar lite väl mycket. Men för dom som trivs extra bra här blir det ju som en slags sommarstuga där man vet hur allt funkar.

På hotellets innergård samlas småfåglar på natten 
Även om de flesta på vår resa är par så reser även flera stycken ensamma, och det är säkert ett bra sätt att bryta ensamheten för på en långsemester har man har ett helt gäng bekanta ansikten att växla några ord med på resmålet, folk som man åtminstone stöter på ibland på gemensamma middagar och utflykter. Och kanske på strandpromenaden.

Vi har redan utforskat en hel del här i Alvor och har förstås mycket kvar att kolla och öven om allt är positivt så på nästa långsemester när det är kallt hemma så blir det säker nåt annat resmål, vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar