onsdag 10 februari 2016

Träningsresa till Portugal

Jag ska inte överdriva, men när vi tänkte oss en vintermånad söderöver tänkte vi mer på motion och fysisk hålligång än sol och bad och hålligång i de syndiga nöjeskvarteren. Och nu har vi avverkat våra första träningspass på vår tillfälliga bostadsort, Alvor på Algarvekusten i Portugal.

Margareta körde ett gympass vid poolkanten medan jag joggade lite lugnt längs en rätt unik joggingbana, ett fem kilometer långt trädäck! Nu är det väl inte bara motion som gäller den här resan, men nu som en första rapport härifrån handlar det förstås om motion. Viktigt att sköta, det är lätt att man lägger på sig några kilo annars.


Algarve var hett som resmål från Sverige förr, men det är lite bökigt att ta sig hit, byte av flyg i Lissabon med lång väntan. Det är väl därför resorna hit har minskat antar jag. Och lite kallare badvatten än i Medelhavet och länderna långt bort i öster men lika fina stränder här som där så med lite bättre flygtider så kan det nog bli ett uppsving.

Ebb
Ovanligt joggingspår 
Vem som helst kan åka med Grand Tours men det är klart att det mest är äldre på deras resor där Margareta och jag drog ner medelåldern om man säger så. Men det har jag inga problem med, vi blir också äldre för varje år och man blir imponerad över hur folk en bit över 90 orkar vara ute på resa. Men gruppens äldsta blev rätt slut på nerresan när Gaten plötsligt ändrades från längst till vänster till längst till höger. Det blev en språngmarsch ett par kilometer i en närmast ändlös terminal. OK för oss, men är man över 90 kan det vara lite drygt. Rullstol? Lite skämmigt - man känner sig så gammal och folk kanske tittar.

Onsdag eftermiddag idag och vi har just åkt en sightseeingtur till grannstaden med lokalbussen. I kväll bjuds det på hembakta kakor på hotellet till kvällskaffet, och i morrn har vi språkkurs. Och sen ska vi fröjda på fredag på en Fado-restaurang.

Första veckan här hänger vi med på lite av varje. Väderrapport är viktigt: riktigt bra, 17-18 grader och ljumma vindar. Mer sol nästa vecka sägs det. Och mera motion, inte en lugn stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar