onsdag 24 februari 2016

Lite spring i affärer

Självklart blir det lite spring i affärer också när man är på resa. Inget jag gillar, men accepterar självklart.

Ingen trängsel på affärsgatan  
Det fina med vår lilla by, Alvor, är att det inte finns några stora varuhus här och inga stora köpcentra, bara småbutiker. Och många har inte öppnat än inför turistsäsongen och dom som är öppna håller hårt på siestan mellan ett och tre, så det är rätt OK att gå en runda på stan. Mest fönstershopping.

Men i dag när det var lite småkyligt  tog vi buss nummer 14 till Portimão för att trava runt i affärer, Men samma sak här som hemma i Västerås med City och Erikslund och Hälla, affärerna här börjar flytta ut från centrum. Vi skulle kolla Aqua, deras största köpcentrum. Bara 1,5 km utanför Portimão City så vi gick förstås dit från busstationen medan några yngre ställde sig för att vänta på bussbyte till 31:an som gick ända fram till entrén på köpcentrat. Men vi i vår ålder är vana att traska.

Rätt lugnt på Aqua också.
Vi gick först längs den gamla köpgatan, men där är det inte är något drag längre så rätt snart var vi framme vid Aqua och hamnade i ett köpcentrum som det inte var något speciellt med. En massa charmlösa affärer som ser likadana ut vart man än kommer som t,ex, på Erikslund eller köpcentrat utanför vilken stad som helst i Sverige, Och antagligen var som helst i världen. Den ena större än den andra, men allt rätt lika varandra. Men OK, det är ju praktiskt att ha många affärer samlade.

Det blev inte så mycket handlat men tid tog det ändå. Vi avslutade med snabbmat och tog bussen hem framåt eftermiddan. Ska vi shoppa får det allt bli i småbutikerna här i Alvor.


Men det finns inget som jag blir så trött av som att gå runt i affärer så det blir en tidig kväll i kväll.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar