fredag 12 februari 2016

It's a small world

På nästan varje resa vi gör stöter man på nån som man på något sätt har en anknytning till, och så kör man med det där uttrycket. Världen är liten,

En gång stötte vi i resesällskapet på ett par som visade sig bo bara ett par kvarter bort från oss och han hade tom jobbat tillsammans med min pappa Sven i sin ungdom berättade han. På tåget till Verona fick vi en gång sällskap av en tjej från vår dansförening t.ex. Vi har många andra exempel och det har säkert de flesta.

Den här gången var det tjejen från Täby som hade varit mycket i Västerås där några kusiner bodde. Men nu hade hon tappat kontakten, visste inte vart dom tagit vägen sa hon, Det visste Margareta.

Margareta och kusinen hade jobbat en hel del tillsammans. Kusinen hade flyttat söderöver och Margareta visste tom i vilken ort han bodde nu och kunde berätta det för tjejen (den gamla damen) från Täby. Inte så märkvärdigt sammanträffande, men i alla fall lite kul.

Sen på en promenad ned mot stranden kom en engelsman fram till mig och frågade om vägen till den gamla delen av byn. Han hade varit i Alvor för 20 år sen men kände inte igen sig nu så jag visade honom tillrätta. Som tack trallade han Gärdebylåten(!) för oss när han hörde att vi var svenskar. En gammal man en bra bit äldre än jag, det var kvicktänkt att så snabbt få fram den låten ur minnet. Sen filosoferade vi lite över att bli gamla innan vi sa "Hej då" och gick åt var sitt håll.


Framåt kvällen var vi på väg tillbaka mot byn och hoppade in i en butik längs vägen för att köpa lite peppar. Lite lustigt, där precis vid kryddorna stod en äldre engelsk gentleman med sin fru och letade efter peppar. "Thank you, I found the old town and the old harbour. 20 years since last time so I did'nt recognize a thing" sa han. Men lite lustigt att vi råkade på varandra igen. Inte så märkvärdigt det heller, men också det lite kul i alla fall.

Råkar jag på nåt mer märkvärdigt så blir det en rapport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar