tisdag 2 februari 2016

En helt vanlig tisdag

På tisdagarna har jag sovmorgon, enda dan i veckan vi inte ställer väckarklockan. Acticpasset börjar inte förrän kl 10.00

Dragkamp.
Den högra killen är klart starkast
Fredrik var ledare, och passet var som vanligt fullt, 18 personer. Vi tränar två och två och för ovanlighetens skull gick jag med Margareta. Vi brukar normalt dela på oss men idag körde vi tillsammans. Tuff cirkelträning med mycket stånk och pust men också mycket skratt och heja-heja! Jag var ensam i bastun efteråt så det blev inte mycket diskussioner där.

Lunchen på tisdan är extra efterlängtad efter tvådagen på måndan, och sen kan man slappa en stund innan nästa pass. I tvåtaget blir det en promenad ner till Växhuset för körsången med Rock Everybody.

Jag var ovanligt tidig där idag men ändå var det nästan fullt och ett himla surrande i bänkarna. Det är klart att det är mycket att prata om. 14.30 drar Lisbet igång med uppvärmningen och uppsjungningen som säkert är viktig och hon är en välrenommerad röstpedagog eller röstbefriare som hon också kallas, men jag är nog lite mer åt Tommy Körberg-hållet och vill nog helst bara sätta igång och sjunga i stället. Grabbigt? Men efter uppvärmningen är rösterna helt klart bättre igång.

Big wheels keep on turning,
Proud Mary keep on burning 
Så att till sist kommer själva sjungande i alla fall igång och nu har vi ett viktigt scenframträdande framför oss om några veckor så den här dagen tog vi oss igenom hela programmet, låt efter låt. 7-8 låtar och det låter riktigt bra. Bara gamla låtar som vi haft länge på programmet, men vår körledare, Lars Jauring, hittar alltid nån passage vi kan göra bättre, och nu har vi en hel del rörelser i många låtar som också måste filas på. Kaffepaus i halvtid och så fortsätter vi sjungandet ända till 16.30. Man är rätt tagen efter en sån här dag.

Så här går tisdagen för det mesta och ikväll borde vi varit på Västerås Konserthus och lyssnat på  Georg Riedel och Jan-Allan med sitt 50-talsprogram men det blir en TV-kväll i stället efter middan.

En typisk tisdag och i morgon börjar en typisk onsdag också på gymmet så det är bäst att gå och lägga sig tidigt så man orkar upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar