torsdag 4 februari 2016

Resfeber

Jo lite börjar det kännas, vi tar en liten tur på söndag.

En Facebook-bild från i går från "vår" strand 
Vi reser inte så ofta, det har inte varit så prioriterat för oss, vi har ju sommarstugan i Sala som alltid lockar. Men nån gång om året blir det väl en tur åt nåt annat håll och den här gången blev det Portugal. Jag har alltid haft ett öga på Portugal alltsedan min allra första flygresa utomlands gick till Lissabon en gång men inte först nu har det alltså blivit dags för ett återbesök. En månad i en liten fiskeby på Algarvekusten med hyfsad vårvärme, 15-20 grader är normalt den här tiden på året där.

Mycket motion satsar vi på. Jogging, vandring, cykel eller bara lugna promenader. Eller boken i solen på balkongen.  Utomhusbad? Jomenvisst, den som känner mig förstår att det är klart att några dopp kommer det att bli. Atlanten där är väl aldrig riktigt varm och speciellt inte i februari, men jämfört med Viksbergsån är det helt OK.

Så här länge, en hel månad, har vi aldrig vart borta tidigare, det får vi se hur det känns. Och sist vi var på långsemester bodde vi i en storstad, nu är det alltså mer en liten fiskeby. Med några halvstora städer på armlängds avstånd och med gott om bussförbindelser har vi läst, så det blir nog inte långsamt.

Men det är inte riktigt på samma sätt att vara utomlands som förr. Wifi, Skype, mobiltelefoner. Det var ett stort äventyr första gångerna vi tog bilen till Norge och var avskurna från allt hemma, numera hänger man ju med i allt som händer hemma ändå. Om man nu vill, och det är inte säkert att man vill hela tiden.

Men bloggen då? Jo, det blir säkert en och annan hemmakväll då det kan kännas fint att knappa lite på datorn om nu hotellets Wifi funkar som det ska. Och nån bild blir det väl på Facebook och Instagram, det är ju så det är numera.

Eller så är vi hemliga och återkommer i mars, jag får se.

4 kommentarer:

 1. Det låter som en skön resa, hoppas ni får det trevligt!

  SvaraRadera
 2. Ha det bra! Robban stötte på bävern imorse för övrigt. Vi sågs vid stugan på väg till Sälen. Minst två meter lång var hans analys...,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så dom finns i sinnevärlden! Men två meter,..

   Radera