onsdag 17 februari 2016

Vandring i Algarve

I boken "Walking in The Algarve" hade vi 34 vandringar att välja på. Tidigt uppe idag gjorde vi vårt val och körde hyrbilen upp mot en relativt lätt vandring där vi hade två leder att välja mellan. Egentligen samma, men man kunde gina lite på ett ställe om man ville korta av leden.

Leden följer bevattningskanaler 
Tryggt att ha en detaljerad bok i handen så man inte kommer fel. Vi hittade utan problem kaféet där vi skulle parkera och så traskade vi iväg. Efter 20 meter skulle vi svänga höger och gå längs en bevattningskanal, lätt som en plätt, allt stämde. Sol och varmt och vi var möjligen lite lätt ledbrutna efter gårdagens krävande vandring på klipporna längs havet, men det här var en lite enklare vandring. Återkommer med lite text och bilder om vandringen på klipporna senare, en cliffhanger....          

"Far går först...... etc. Tyst det är ej hörs en enda kvist". Möjligen hördes en koskälla på andra sidan floden, mer var det inte. Vi gick rätt långsamt och njöt av solen men redan efter en halvtimme var vi rätt snopna. Där stod vi på parkeringen igen! En pinsamt kort och enkel vandring där vi slaviskt följt anvisningarna i vandringsboken hade bara tagit oss tillbaka till Gå!

Vi hade förstås kunnat tagit en cappucino på kaféet och nöjt oss med det och åkt hem, men vi tog nya tag i stället. Kanske det var feltryck i boken? 20 meter kanske skulle vara 200 meter? Där såg det lite liknande ut när vi kollade. "Vandra vidare, vandra vidare.." sjöng vi och följde en ny bevattningskanal. "När du kommer till en liten väg, ta till höger" stod det. Vi kom till en liten väg som gick åt höger, men vi såg direkt att om vi tog den skulle vi bara komma tillbaka igen till kanalen vi börjat med! Vi som skulle få gå genom apelsinodlingar idag, det var en lite seg start.

Här tar vi vår picknick 
"Äh, vi bara travar på en stund så får vi se vart vi kommer" sa vi och gick vidare längs kanalen. Bakom några krökar dök det så upp ett par figurer på väg åt vårt håll. "Hello! Wonderful weather!"
   
Lite apelsiner fick vi se
En rund och glad engelsman, ständigt dessa engelsmän, med en folkpartihatt, för den som minns den misslyckade kampanjen 1990. Han var pratsjuk och berättade att det fanns mycket fint att se om vi gick vidare längs kanalen, själva var dom på väg till kaféet för en kopp kaffe. Dom hade rest 10.000 km i Sverige-Norge-Finland förra året påstod han. Visserligen ända till Nordkap, men är det verkligen möjligt? Han tyckte att jag borde äta lite mindre skrattade han och pekade på min mage, men det ville jag inte höra, då var det dags för oss att traska vidare och vi hittade till slut en jättefin plats för vår picknick.

Sen var vi nöjda för dagen och vände hemåt efter en riktigt bra tur idag också, men nu vet jag inte om jag kan lita på vår vandringsbok. Och vi har valt ut en bra runda för i morgon. Det ska bli spännande att se om vi hittar bättre då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar