måndag 1 februari 2016

Lite politik i Mitt Sjuttital

Politik är spännande men nu börjar jag bli lite orolig. Det känns mer sådär...

Jag gör dåliga politiska analyser och brukar mest muttra över läget för oss pensionärer, Vi blev inte drabbade av "bromsen" i år, tvärtom fick vi en höjning och en del av oss (inte jag) fick lite lägre pensionärsskatt, men på det stora hela Status Quo med ett litet plus så det var ju rätt OK för första gången på länge, vi är så glada för det lilla.

Men oj vad man varit berörd av allt det där med flyktingströmmen, när det kom 10000 nya flyktingar varje vecka. Jag tycker att Sverige generöst borde kunna ta hand om folk som farit illa men det är klart att det här blev ohållbart till slut. Id-kontroller på tåget i Öresund, att det kunde bli så här! Det verkar fungera, allt färre flyktingar vågar ta sig hit men hur blir det till sommaren?      

Tuffa debatter är kul att lyssna på och tom lite lagom mycket pajkastning kan vara uppfriskande. Ett och annat drev kan man också stå ut med även om det senaste drevet mot Margot Wallström var lite väl magert för att behöva vara ett drev och ändå har väl inte det drevet lagt sig än. Det ska väl dras några vändor i KU också men nej, det drevet var inget att hetsa upp sig för.

Men nu ska Löfven-regeringen fällas. Det hör ju till demokratins spelregler så normalt kan det ge uppfriskande debatter, men förlåt en yngling, det känns lite sjaskigt nu när man börjar flirta med Sverigedemokraterna.

Idag avskaffades stupstocken i sjukförsäkringen. Den reformen borde uppmärksammas mera  men stupstocken kommer säkert tillbaka i nån form när Alliansen är tillbaka och jag läser idag också att Danderyd toppar bidraqgsligan så nog finns det annat man kunde spara på.        

Det var roligare på Palmes tid med Gösta Bohman och Fälldin, men vi lever ju i nutiden och flyktingfrågan kommer säkert att dominera i år också.      
              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar