fredag 5 februari 2016

Sabbatsmånad från 5:2

Är det några fler än Margareta och jag som håller på med 5:2 längre? Det är rätt tyst i tidningarna nu.

Två och ett halvt år lite drygt nu har vi kört och jag har just gjort senaste avstämningen. Invägd och klar. Man läser så sällan om 5:2 numera så det är kanske inte så sensationella vinster man uppnår, IGF-1 tror jag det hette det som skulle påverkas positivt, men det kan ju inte jag mäta. Det hade nåt med minskad cancerrisk att göra, jag bara hoppas att att min IGF-1 ligger bra till.

Det enda man lätt kan mäta är vikten, och den ligger och skvalpar nu på en för mig bra nivå. Varken ökar eller minskar, och jag som har så lätt att gå upp i vikt vill gärna ha koll på midjemåttet och det är helt OK nu. Det här har väl blivit min trivselvikt som man sa en gång.

Rätt bra att ha koll på trycket
5:2 sägs också vara positivt för blodtrycket och det kan man relativt enkelt hålla koll på regelbundet. "Lite högt blodtryck ska väl en karl tåla"  sa jag riktigt idiotiskt en gång vid hälsokollen på jobbet. Hur dum får man vara? Trycket ökar med åren så det håller jag koll på med lite piller och min blodtrycksmanschett, och det ligger riktigt bra till. "Bättre och bättre tvådag för tvådag" som Ernst Rolf sjöng en gång.    

Kilometertiden på joggingrundan är också mätbart men har ju inget med 5:2 att göra. Ligger sisådär till, jag måste kapa en halv minut.

Vi håller troget på vår 5:2 som kanske dom sista entusiasterna, men vi har inga problem att hoppa över ibland. Så nu släpper vi 5:2 en hel månad, hur långt kommer förfallet att gå. Det blir en intressant mätare om det är nån idé att hålla kvar vid den här livsstilen.                    

2 kommentarer:

  1. Jag fortsätter med 5:2 rätt praktiskt att slippa frukost och lunch. Jag kan inte säga att jag mår varken eller men jag fortsätter må o on.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint, då är vi en liten tapper skara. Eller kanske många, vem vet?

      Radera