lördag 13 februari 2016

Lågsäsong i Portugal

Vi semestrar gärna på lite udda tider när det är lågsäsong på resmålet.

På husvagnstiden åkte vi helst före eller efter julisemestrarna, tidigt i juni eller sent i augusti. Vi har varit i New York i november och Mallorca i oktober för att ta några exempel. Kanarieöarna i januari är kanske inte är direkt lågsäsong men Portugal i februari är rätt lugnt.

Stängd strandrestaurang
Stängd strandrestaurang
Det är en hel del fördelar med det. Framför allt inga köer, och även om jag älskar barn så får jag erkänna att har sina fördelar att semestra när barnen är i skolan. Långa köer, stress, olidlig värme och långa köer igen. Och högre priser. Sånt slipper vi lågsäsongsturister.

Här på vår fasta punkt de här veckorna är de flesta strandrestaurangerna stängda och många i stan också, men det är inget stort problem, det räcker gott och blir över med dom som är öppna. Och fler och fler öppnar för varje vecka nu så länge vi är kvar här.

Här fiskar några grabbar ostört  
Vattentempen är lite låg erkänner jag, den är skönare under högsäsong, men nog blir det nåt dopp åtminstone för mig, och det blir ju inte trångt på stranden, ett plus till för lågsäsongssemestern. Poolen har jag provat, helt OK för oss som klarar normal svensk badtemperatur.

Det finns som vanligt både plus och minus, men vi håller nog fortfarande på lågsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar