torsdag 18 februari 2016

Hotellet mitt i byn

Vårt hotell i Alvor, Alvormar, är verkligen bra beläget.

Tre minuter till huvudgatan med alla restauranger, fyra minuter till saluhallen med färskt morgonbröd, två minuter till posten etc. Fem minuter till affären och mindre än tio minuter till stranden. Hamnen når man på fem minuter.

Rätt litet, 25-30 rum, men hotellet tar varje natt emot massor av tillfälliga nattgäster som kvartar här helt gratis.  

Här trivs Alvors småfäglat
Det kommer punktligt mellan 17.57 och 18.03, det är då dom väller in i hundratal. Varje dag. Då har dom har varit ute och rumlat runt på stan hela dan och tiggt ihop till brödfödan på byns alla matställen och nu samlas dom här hela gänget i träden på hotellets innegård. Gråsparvar och pilfinkar tror jag. I 20-25 minuter är det ett himla liv på dom, dom kvittrar i näbben på varandra och har väl en himla massa att berätta vad dom varit med om under dan.

Så plötsligt som att trycka på en knapp tystnar dom. Sitter sen kvar i träden hela natten och flaxar iväg lite ibland om man kommer för nära, men dom har det tryggt förstås där i träden på hotellets innegård. Ända till prick klockan sju på morgonen då konserten kör igång igen. I en kvart kvittrar dom precis som dom planerar dagen och så blir det tyst igen och hela gänget drar ut på stan tills dom samlas igen runt sex på kvällen.

Kanske inte det här heller är så märkvärdigt, men lite roligt i alla fall, just den här punktligheten.

Och när småfåglarna flyttar in drar hotellgästerna ut på stan. En gång i veckan går vi i samlad tropp för en gemensam middag, normalt på fredan, men den här veckan redan idag, torsdag.

I morgon ska reseledarens son få pris för Algarves bästa idrottsprestation för 2015 så en stolt mamma reseledare ville vara med på det förstås. Världsrekord i simning för ungdomar med Downs Syndrome!         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar