onsdag 3 februari 2016

Semlor en fråga för EU?

Vi har glömt en viktig sak!!!

Jag hade precis läst ut boken, släckt lampan och riktigt trött lagt mig tillrätta när Margareta vaknade till och lite sömndrucket ropade till. "Vi har glömt"

Snart. Till eftermiddagskaffet.
Jag blev förstås klarvaken, vad var det för nåt viktigt. Nåt med passen, biljetterna eller nåt annat viktigt inför semesterresan. Nån födelsedag vi missat? Det var väl så långt jag hann tänka, men det var värre än så.

Vi hade tidigare under dan kommit på att vi är bortresta på tisdag så vi missar en av våra viktigaste traditioner, fettisdagsbullen på fettisdagen. I stället hade vi tänkt fuska lite och premiäräta årets första semla redan på tisdagen innan fettisdagen men det hade vi alltså glömt.

Lite uppskakande glömska, och sen var det omöjligt att koppla av. Det blev nattsmörgås och lite bokläsning i en ny bok uppe i favoritfåtöljen och idag blir det allt en onsdagssemla för bageriet bakar väl inte sina semlor bara på tisdagar? Normalt gillar jag inte att den här traditionen med semlor har urholkats. Sju tisdagar före påsk äter vi semlor. Punkt.

Till slut kunde jag ändå somna nöjd när jag kom på att jag kan ju komma över några semlor idag på onsdagen också, bagarn gör ju som han vill numera.

Förresten, varför går det inte att köpa semlor utomlands. Firar man påsk bara i Sverige? Jag tycker nog att åtminstone alla länder i EU borde tillhandahålla EU-medborgarna en färsk semla på tisdagarna, ett minimikrav som borde finnas med i EU-fördraget. Uppseendeväckande brist! Att föra upp det på FN-nivå kanske är att gå för långt.

Idag blir det en onsdagssemla och på tisdag nästa vecka ska jag leta runt på byns alla bagerier och se om jag hittar nåt som åtminstone liknar en hederlig svensk semla, fettisdagsbulle alt. hetvägg.                

                                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar