lördag 20 februari 2016

Halvtid på vår långsemester

Skulle det bli långsamt att vara borta en hel månad? Nej, knappast. Klockorna går alldeles som lite snabbare i den här trakten.

Högprioriterad löprunda
Nu får vi redan börja prioritera. Lite traskande i städer och affärer hör till när man är bortrest och vi har lite traskande kvar men det är inte så prioriterat. En del fina hus kan vi kolla in om vi hinner, kanske nåt museum också, Och några utflykter finns på listan men allt är inte så högprioriterat. Men god mat prioriteras förstås alltid på resa.

Och så prioriterar vi något så enkelt som att gå längs stranden, det gör vi varje dag. Ofta flera gånger varje dag och det är sånt man inte tröttnar på. En barfota joggingtur längs stranden. En promenad för att plocka lite snäckor. Bara stå och sola i vinden eller hitta en vindskyddad plats att sola i dynerna. Extra prioriterat när man läser om ruskväder hemma i Sverige. Lite kaxigt tänkte jag mig ett havsbad men det har inte blivit av än. Det är inte högprioriterat så jag får väl se. Men det är visst i alla fall 15 grader i vattnet, så kanske...

Nu när jag tar en lite paus och skriver det här har vi redan varit ute på lördagsförmiddan och kollat folklivet i hamnen och på stranden. På caféerna i hamnen var det lugnt, däremot var det mycket folk ute på boardwalken för en solig förmiddagspromenad. Vi lunchar på rummet idag men sen tar vi allt en ny tur igen.Längs stranden bortåt klipporna längst bort på bilderna den här gången.

Stranden vid Silvköparen hemma i Sala i all ära, men den folktomma Praiha Alvor slår högre åtminstone så här års.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar