måndag 15 december 2014

Några bloggare jag följer

Listan blir kort, inte många jag följer regelbundet, några löparbloggar och en sällan uppdaterad körsångarblogg.

Ful fisk?
Inför valet läste jag regelbundet några politikers bloggar. Team Vildmarks fritidsäventyr läser jag och några artister av och till, annars är det sånt jag halkar in på av tillfälligheter som Enn Kokk när jag googlade "sjuttital". Nu visar det sig att han i dagarna skrivit ett inlägg om Chuck Berry som jag också just i dagarna googlat om och tänkte skriva om på Rock Everybodys blogg. "Ska hans musik verkligen bannlysas för evigt" har jag tänkt. Han gjorde mycket dumt en gång och har blivit dömd och suttit i finkan, men ska hans musik fördenskull brännmärkas? Ska konstnärer behöva visa utdrag ur något lämplighetsregister (NSA har nog koll)? Karantän i 50 år eller mer?

Så där har jag funderat men kommer tillbaka till det. Ulf Lundells blogg fick bra reklam och för tidigt att recensera men har efter två inlägg haft bild på både en tomte och en pepparkaka och så har han skrivit några fula ord så den kommer nog att gå bra. Många kommentarer får han också, han har ju sin läsekrets, men jag blir nog en sporadisk läsare.

Enn Kokks blogg kommer  jag nog också bara att läsa sporadiskt, han skriver så mycket och inga bilder! Minst två inlägg varje dag, långa, intressanta och välskrivna inlägg. Inte så personliga det jag hunnit läsa i en hast. Politik, Estland, lite minnen, musik. Allmänbildad på det mesta får  man intryck av och att han är en gammal skribent märks tydligt och det gäller även att hans läsare. Kommentarer på bloggen är ibland lika långa som inlägget ser jag, men jag dristade mig ändå till att ge några korta och intelligenta kommentarer där som en katt bland hermeliner. Så kan  jag bar undra hur han får tid att skriva så mycket. Behöver han aldrig sköta hushållssysslorna. Tar fru Dahl hand om allt sånt och nöjer sig med en Frufridag en gång om året i gammal god Hyland-stil?          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar