fredag 5 december 2014

Jag har namnsdag idag!

Pappa Sven på Björnön
Det är lite synd att namnsdagar är så bortglömda nu, annars hade jag bjudit på kaffe om nån tittat förbi. "Sven" är ett gammalt fint namn och ett passande substantiv också och betyder "ung man, yngling". 16 st fick det namnet som tilltalsnamn 2003 läser jag, det är nog 16 fler än dom som fick "Örjan" som tilltalsnamn, det dröjer nog 100 år till innan det vackra namnet får en ny storhetstid.

Margareta bakade lussekatter idag så vi har firat i all enkelhet och har också lagt undan några stycken till tisdag nästa vecka också då hon har sin namnsdag. "Anna" är till skillnad från mina namn ett evigt populärt namn men "Margareta" är också lite ute just nu, bara 2 st fick det som tilltalsnamn 2003.

Man saknar det där enkla namnsdagsfirandet med en kopp kaffe och kanske en tårtbit och inget mer som vi hade i min ungdom då den förra generationen hade namnsdag. Vi åkte hem till dom, ibland med en blomma men ibland tomhänta bara för den där kaffetåren, träffas och att få prata en stund. Presenter då? Kanske vi gav barnen nån present ibland, jag minns inte riktigt, men det var väl nåt litet i så fall.

Margareta, 20 juli, brukar jag klara mig rätt bra om jag kommer att tänka på det när jag vaknar, då kan man ju kila ut på gården och plocka en liten bukett att sätta på frukostbrickan. Värre när jag som vanligt glömmer bröllopsdan i mars eller ännu värre hennes födelsedag i januari, då får man vara snabbtänkt och konstruktiv. Och barnens namnsdagar kan man ju alltid uppmärksamma på Facebook!

Men idag är det vi Svennar!:                  

3 kommentarer:

  1. Då missade vi att fira Ebbe idag! Får ge honom lite extra god gröt imorgon.

    SvaraRadera
  2. Ända, jag missade också Ebbe! Jag ska personligen be honom om ursäkt i morgon!

    SvaraRadera
  3. Ajdå skulle jag skriva men stavningskontrollen måste man håll ögonen på!!!!!!

    SvaraRadera