torsdag 4 december 2014

Lätt att trilla dit

Lite lätt yrvaken hamnade jag en stund i TV-soffan i morse och tog som vanligt upp mobilen för att kolla senaste nytt, mail och annat. Då höll jag på att trilla dit.

Fast jag fått sådana där mail förut inser jag att är man inte riktigt på tå så är det banne mig lätt att man är lite för snabb. Mailet kom från ITunes där jag aldrig köper åt, men jag har ett gammalt konto där och nu sa mailet att jag köpt ett program och var det fel skulle jag svara dom med några uppgifter.

Och jodå, en morgonsömnig herr Widmark var i full färd att gå i fällan fastän jag fått ett nästan identiskt mail för ett halvår sen om ett köp på ITunes, så jag förstår nu att det är lätt att bli lurad om man inte riktigt är på tå och har lite för bråttom. Dom där mailen om miljonvinster och stora arv från en okänd välgörare i Nigeria, dom är lättare att genomskåda, likaså om man har fått en extra skatteåterbäring att utkvittera från Skatteverket men ett kvitto på ett köp man inte gjort gör att man får lite mer bråttom och blir lite oförsiktig känner jag.

Som tur här kommer inte mycket av all spampost fram nu för tiden till mailboxen, det gör väl också att det som ändå slinker igenom kan kännas mer riktigt. Men nån felaktigt köp på ITunes var det förstås aldrig tal om, dom ville bara ha kontakt med mig för att köra upp mig.

Undrar om dom serverar frukost med Spam fortfarande i England som på Monty Pythons tid.    


          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar