torsdag 11 december 2014

Livet som pensionär

"Vad har du för andra intressen" undrade Ludde i bastun igår. Fast vi trampar på våra spinningcyklar varje vecka så är det en hel del vi gubbar inte vet om varandra. Åtminstone vi som är lite tystlåtna blir lite annyma, men här i min egotrippade roadmovie genom sjuttitalet kan det platsa med en mässa om pensionärslivet ibland.

Visst ser det fint ut, men jag fastnade aldrig för golf. Än... 
Några ord om Ludde först. Han var rätt nöjd med att han sålt villan och bodde lite enklare nu. Han har framför allt sin golf, men det har aldrig varit nåt för mig. Tar för mycket tid har jag tänkt och sen tycker jag golfare tar sin sport på lite för stort allvar som t.ex. när golfarna på trädgårdsfesten en gång var tvungna att hämta sina egna klubbor från bilen och byta skor när vi i all enkelhet skulle putta lite i en femkamp.

Men hur visste han om min gamla Square Dance-hobby kan jag undra när det snart är tjugo år sen sist? Jag har nog glömt det mesta men jag har fått en ung rysk FB-vän som gjort att jag friskat upp några gamla minnen. Absolut ingen skum bekantskap men ganska kul att följa henne, en ung ryska i Murmansk (30 sådär) som är så entusiastisk och hon har många svenska Square Dance-vänner, en massa namn som jag känner igen från 80-talet. Come back? Nej, men jag kollar lite på Youtube ibland.

Rockkören Rock Everybody berättade jag om för Ludde och även min punktinsats med vår ekonomiska förening under hösten. Ludde hade sina golfresor där jag gör andra typer av resor, vi hade en del gemensamma läsintressen och så är det vanliga med barnbarn och sånt förstås.

Politik undviker jag oftast att prata om, men lite kommer det alltid in av bara farten. Det verkar finnas ett behov hos en del att få säga "Negerboll", men går det försöker jag bara ta mig vidare från ett sånt ämne, det blir så trista samtal då. Angeläget att säga emot men ibland är det bäst att låta bli att lyssna. Men TV-program och nya sättet att se på TV är intressant att prata om. Tablå-TV vs On Demand. Genomarbetade samhällsprogram vs snuttar. Där är vi äldre rätt överens att tablån rules.

Sjukt att gå och vänta på en ny Windows?
Så har jag ju det här skumma intresset med datorn och teknik. Sociala Medier. Jag uppdaterade min surfplatta till Android 5.0 i går kväll och jag ser redan fram mot att få Windows 10 i mobilen och datorn efter nyår. Slänger mig på det nya just bara för att det är nytt. inte heller nåt för Ludde och kanske Margareta undrar om det är så nödvändigt alla gånger.

Jag har några viktiga bollar att ta tag i i vår, men för dagen räcker det här rätt bra, det är ju bara 24 timmar på ett dygn.                                
                                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar