tisdag 23 december 2014

Måsten inför jul

Piratskattens hemlighet
I min mogna ålder finns inte många måsten kvar inför julen. Mer än några småsaker. Som Julkalendern t.ex. där avsnitt nr 23 sänds idag. Det börjar bli riktigt dramatiskt där. Vi (Margareta är lika intresserad) har missat 4-5 avsnitt i år, men nu de två sista avsnitten missar vi inte, hur ska det gå med skatten och Orkidékusten?

Andra måsten då? Julgranen har vi skippat men några tomtar hör förstås till och Kalle på Julafton tittar jag nog på. Och maten då - skinka & Jansson är viktigast, Sill och prinskorv. Köttbullar. Jo, maten är viktig förstås och i år ska det visst bli en del vegetariskt också sägs det. Och tjattra med barnbarna är är ju ett måste.

TV-programmen var viktiga en gång framför allt när barnen var små. Julprogrammet kl 9 på morgnarna under jullovet med Scooby Doo och Solstollarna det missade man inte gärna och så var det alltid några bra filmer på TV under jullovet. Men inte det heller är så viktigt nu för tiden när man kan knappa in vilken film som helst när som helst på Play eller nån Anytime-tjänst.

Och kyrkbänken har jag aldrig slitit på inte under julhelgen heller. Midnattsmässa en gång i Sala och en julotta här i Västerås en gång, det är allt jag kan skryta med men då är det massor med folk så det är väl viktigt för en del.

Inte ens kan man njuta av den  extra långa julledigheten i år, ledig är man är ju jämt. Lite snö kunde vara kul, men skönt att man slipper den riktiga kylan.

God Jul! Imorgon smäller det. Nu ska det fejas lite efter fattig förmåga och så blir det skinkmacka till kvällen!          

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar