söndag 21 december 2014

Bästa värmen

Det finns inget som går upp mot värmen från en kamin, inte ens solen på badstranden. Ändå har vi varit så lite här i stugan den här hösten och utnyttjat den lyxen. Har inte bott kvar här sen oktober. 

Kaffet smakar bättre i kaminvärmen
Ja, vi har haft fullt upp ändå, men så blev det en söndagstur för att i grevens tid julpynta lite grann på årets kortaste dag. Några små tomtar ska väl få lufta på sig, och så fick vi njuta av lite skön kaminvärme. En kamin eller öppen spis hemma i lägenheten, varför har man inte sånt nuförtiden. Jo, det är klart det blir dålig luft och luktar illa som det gjorde i Stallhagen där alla hade kaminer och kakelugnar. Men skön värme är det!

Inte är det mycket snö, inte.
Fåglarna fick lite mat men dom rackarns mössen hade ätit sig igenom plastlådan med talgbollarna och haft goddagar men det fanns kvar till fåglarna också. Talgoxarna var snabbt framme och våran häger flaxade upp från ån, kan det vara möjligt eller var hägern en hägring? Dom trodde jag sen länge var nere i värmen runt Medelhavet eller i Afrika men det kanske inte är tillräckligt kallt än för att dom ska flytta. Ja, inte vet jag.

Innan solen började dala alltför mycket blev det en promenad också. Rätt halt så vi fick gå på led efter varandra där det var lite sandat, man vill ju inte halka på nyllet i onödan. Framme vid sjöarna blev vi fundersamma, nåt skoj på gång? Två stora bussar och fullt på parkeringen - minst 25-30 bilar! Vad var detta?

På isen såg vi så 4-5 gäng på skridskor som i långa led drog iväg på de spegelblanka isarna, måste varit helt perfekt dag för att åka skridskor. Vi har sett dom förr om åren. Så snart isen lägger sig så kommer dom med sina långfärdsskridskor, men nej, det har vi aldrig provat och blir nog inte av heller. Risken är för stor att halka på nyllet där också. 

Jag håller mig till jogging i Rocklundaskogen, det känns säkrare.             
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar