onsdag 3 december 2014

Flyttbestyr

Man flyttar i genomsnitt 11 gånger genom livet har jag läst, eller var det 14? Hur som helst har jag bara kommit upp till 5-6 flyttar så jag drar ner snittet, men jag har hjälpt andra att flytta rätt ofta i stället.

Nu ett par dar har jag hjälpt Bettan och hennes gäng att flytta ut på landet. Inte riktigt i Gröna Vågen-stil, men nåt åt det hållet. Stor tomt med klätterberg, äppelträd, granar och myrstack och två rejäla förrådslängor med garage, lekstuga och i källaren finns ett par rymningssäkra finkor, byns gamla polisstation låg en gång där i huset! Med bara 5 minuter till affärn och till pizzerian som båda är öppna varje dag, så är det rätt lagom lantligt. Bussen går täta turer till stan och tom kan man åka tåg ibland med Lernnakatten, Uppsalas museijärnväg!  

Nu slapp vi bära de tunga möblerna och de tunga bokkartongerna den här gången, det skötte flyttgubbarna. Vi hjälpte till med att montera ner och upp, skötte småplock och att hämta ungarna på dagis och sånt, men det var rätt jobbigt det också. Vi sov länge i morse.
 
Så kan man ju filosofera lite allmänt om det där att flytta. Normalt nåt man ser fram ju mot att flytta när man gör det frivilligt, då flyttar man ju alltid mot något bättre. Större eller friare eller som för oss med våra egna flyttar då har det varit lite mindre och enklare vi har varit ute efter. Flyttar vi fler gånger kanske det är till något billigare den gången, men det dröjer nig.

Men alla flyttar inte frivilligt. Det känns ju riktigt aktuellt  att fundera över just idag med budgetdebatten och Sverigedemokraterna som nu kommer att fälla varje regering som inte ställer upp på SD:s politik med invandringen säger dom. Jag ger mig inte in i så mycket politiska funderingar här i min roadmovie mer än mina bekymmer med hur pensionärer halkat efter allt mer under alliansen. Få se vad som händer nu närmaste tiden, blir det regeringskris kan det kännas bra att avreagera sig här. Ska Anna Kinberg Batra få bollen att bilda regering och fortsätta sänka skatten för andra än mig och sälja ut det som är kvar att sälja ut så måste hon väl ge några köttben till SD, eller....?

Just nu håller debatten på, och jag har bara hunnit höra en liten del av debatten idag så nu ska jag läsa analyser och höra vad som egentligen har sagts, men faller regeringen blir det nog lite mer politik här i mitt sjuttital!

Åter till debatten.    

1 kommentar:

  1. Ja kära nån! Såg precis att det blir extra val. Känns drygt på nåt sätt.

    SvaraRadera