fredag 17 mars 2017

Siccitatibus conveniunt

Nu går Mitt Sjuttital in i "Fas 2"-läge ett par veckor. Lite som konstgjord andning bara för att överleva.

Det är visserligen ingen stor sak om jag skulle missa mina dagliga uppdateringar, men jag ska väl försöka klara av'et. #blogg100 med dagliga uppdateringar av min blogg, men nu får det mer bli en bild, ett citat, en länk, nåt lite kort bara. Ja nåt ska jag väl orka med.

Men innan jag går över i Fas 2-läge känns det bra att vare seriös för en gångs skull. Och jag lägger mig platt och ger Margareta rätt i det hon alltid tjatat om "Drick mera vatten! Hur mycket vatten har du druckit idag?"  brukar hon fråga och jag slår ner blicken och rodnar lite lätt. Jag blir ju aldrig törstig, men jag vet ju att många av oss äldre blir inte så lätt törstiga. Men vi behöver mycket vatten ändå. Kanske speciellt äldre gentlemen som sitter och svettas i bastun.

Det här vet förstås varje förståndig människa, men skulle det så vara att någon tvivlar så kan jag berätta att det kan gå rejält åt pipsvängen när man kommit in i vätskebrist-fasen. Rejält. Tar inga detaljer här, det gör jag för den som eventuellt inte tror på "Siccitatibus conveniunt" men jag tog varningen på allvar och satsar på ett stort glas vatten vare sig jag är törstig eller inte. 6-8 glas om dan.

Och vätskebrist i Sverige där vi har så gott om vatten. Och också gott vatten. Otroligt dumt att slarva!
 
Bland alla mina fel och dåliga sidor är det här det enklaste att ändra på.

I morgon lördag går jag in i Fas 2-läge. Det är så mycket jag ska göra då så inte har jag tid att sitta vid datorn!

1 kommentar:

  1. Ett bra tips är att köra med Resorb Sport innan och efter träning/bastu, då får du i dig både salt och magnesium, och slipper kramp/illamående.

    SvaraRadera