söndag 12 mars 2017

Bastubalett

Tänk att jag missat SVT:s bastuprogram från Tornedalen. Men nu håller vi på och tittar ikapp på Svt Play. Bastubalett.....!

5 gubbs i varierande ålder och en ambitiös tjej som koreograf och en märklig idé.  Vi har några avsnitt kvar att se och det kommer en säsong till senare, då med kvinnor i stället. Hur kommer man på nåt sånt här? Men det var kul och intressant, jag ser fram emot nästa säsong med kvinnor i bastun. Säkert vanligare att killar gillar att basta men tjejer gör det också. Alla våra tjejer i klanen gillar bastun i stugan från den allra minsta och uppåt. Det fanns säkert många bad och danssugna tjejer att välja på i Tornedalen.

Finnar är värst förstås men vi här i Stentorpet är rätt energiska vi också. Vi blev så badsugna igår så vi åkte till stugan och satte fart i kaminen för att ta en dans. Men så mycket balett blev det inte men i programmet hade dom några fräsiga moves som jag i alla fall testade lite lätt.

Och det här var på allra sista tampen för att kunna prova nåt jag aldrig tidigare provat: att svalka sig i snön! Så nu har jag gjort snöänglar i snön! Men snöänglarna blev inge vidare, det var sån hård skare så jag låg bara och flaxade och frös så nej, svalka mig i skön pudersnö har jag kvar att hoppas på!

Och jag ska bättra på  koreografin till min bastubalett. En piruett med dragning åt "den döende svanen" var det mest påtagliga och just det momentet återkommer jag kanske till nån gång med en sedelärande uppmaning till läsekretsen. När koreografin är klar är alla välkomna på premiären.

Medtag handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar