måndag 12 september 2016

Vår mataffär slutar med mat

Dagens nyhet i Vlt handlar om vår affär vi troget hållit oss till för månadsinköpen av våra livsmedel.
Coop Forum bygger om med ett nytt våningsplan till vänster.

Det började som "Skotten" som 1964 flyttade till Stenby som Konsum Stormarknaden. Som bytte namn till Obs! och Domus Interiör. Som bytte namn till Coop Forum. Som nu bygger om och får ett nytt namn igen, men vi är kvar.

Storhetstiden är över med ett extra stort tapp när Systembolaget flyttade för några år sen. Det är klart att vi handlar på Ica Maxi och liknande affärer också ibland, men Stenby vid Sala-utfarten ligger närmast och är bra placerad för oss när vi är på väg till stugan. Imponerande att den finns kvar fortfarande när Ica tar över allt mer. Och nu slutar dom alltså med mat, restaurangen stänger och en cafeteria får räcka stod det i tidningen.

Ja, falukorv och mjölk kan vi förstås fortfarande köpa i affären men den populära lunchrestaurangen stänger på torsdag. Lite synd, här har man ofta kunnat äta husmanskost som pannbiff, kalops och sånt men även sånt som är mer gångbart numera. Inga Michelinstjärnor, men en hyfsad lunchrestaurang.

 
Så här tomt var det sist vi handlade på Stenby!
Jag tror ingen av stans Maxi-affärer nånsin har haft en riktig restaurang, så det här har också varit ett plus för oss att handla på Stenby och käka lite lunch på väg till Sala.

Byggavdelningen var rätt stor där en gång. Så sent som 2000 köpte vi byggsatsen till vår stora lillstuga där men det skulle förvåna om byggavdelningen blir kvar nu när dom bygger om. Det går väl inte att konkurrera med Bauhaus m.fl. Synd i så fall, det var ju också praktiskt att kolla spik och skruv när man ändå handlade mat.

Men nu kommer Systembolaget tillbaka till Stenby så nu blir det säkert ett uppsving. Men restaurangen blir vi utan, det får räcka med McDonald strax bredvid.            

2 kommentarer:

  1. mycket bra blogg mer bilder tack!

    - Gunbritt

    SvaraRadera
  2. Tackar! Då kul att få ett svar på min blogg som jag sköter så dåligt numera. Jag ska skärpa mig.

    SvaraRadera