måndag 26 september 2016

Clinton mot Trump

I natt skulle man velat se debatten i USA. Men det är väl lite väl nördigt att gå upp kl tre i natt för att titta på en valdebatt. Jag tror jag blir kvar i sängen.

Trumpen har så snyggt minspel, Clinton är mer behärskad
Som svensk är det närmast obegripligt att förstå hur Donald Trump har kunnat komma så här långt och även lite svårt att förstå att Hillary Clinton är så impopulär, man måste väl vara amerikan för att riktigt förstå det. Jag trodde det skulle öppet mål för Clinton, men än är det rätt jämnt.

Donald Trump med rena lögner, öppen sexism, homofobi och oblyg rasism och ändå kan han gå sta och ta över Vita Huset om olyckan är framme. Som en riktig karlakarl, är det det hans anhängare gillar? Det bästa med Trump är hans minspel och gester, en dröm för alla som vill imitera och göra parodi på honom.

Hillary Clinton är måhända lite mer polerad och slätstruken, det ska bli intressant hur matchen går i natt, Trump har några fula knep på gång har jag läst, har Clinton nåt att sätta emot?

Bernie Sanders hade varit en intressant kandidat för Demokraterna, lite mer åt mitt håll, men nu blev det Clinton, demokrat åt höger, men jag håller på henne ändå, det blir nog bra.  

Ska man bry sig då? Egentligen inte kanske, det blir ju som det blir, men det är klart det är intressant. Den som blir vald i november kommer kanske att sitta kvar vid makten under hela resten av Mitt Sjutital, starta krig och  mäkla fred, införa lagar och bestämma sånt som även kan påverka mig. Klimatet, tex.

Det här inlägget kunde det varit smart att vänta med att skriva tills efter nattens debatt men det här är läget för mig så här på avstånd innan riktiga spurten inför 8/11 har börjat. Aktuell gallup idag innan matchen säger 46,5 för Clinton och 43,7 för Trump

Obama kommer jag att sakna, min trogne gamle Twitterkompis. Han har 77.500.000 följare på Twitter men själv följer han bara 634.000 däribland lilla mig. Jag är osäker på om han läser min blogg men om du gör det Barack så ska du veta att jag tycker du gör ett bra jobb och hör av dig om du har vägarna förbi. Tills dess kan vi väl fortsätta ha kontakt på Twitter.

Trump har 12 milj följare, Clinton 9 miljoner, men än så länge följer ingen av dom märkligt nog mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar