söndag 25 september 2016

Sista värmerycket

September 2016 har varit extremt varm. Det händer rätt ofta numera. Ovanligt många gånger slås det värmerekord. Klimatförändringen? Nog verkar det väl så.

Read all about it
Hela september har man tänkt att det snart är slut med värmen, men så kommer det en ny varmfront. Värmen nästa vecka kommer visst från Ryssland. Det får vi tacka för, men sen är det nog slut, eller... Kall vår, hyfsad sommar och varm höst, så var vädret 2016.

1 oktober är det OK att sätta på vinterdäcken och det har hänt att snön har kommit i mitten av oktober och legat kvar hela vintern! Men igår tog vi i ett kvällsdopp i ån, vad händer med vädret i Sverige? Och i hela världen förstås. Tillfälligt eller mer permanent visar sig kanske under resten av Mitt Sjuttital.

Bastugänget i går bestod av Selma 5, Nelly sju, mamma Elisabeth och morfar Örjan och vi svalkade oss allihopa i Viksbergsån efter bastun. 12 grader i vattnet! Tuffa småflickor!

Normalt har det regnat en hel del så här års så fr.o.m. 1 oktober och några veckor framåt är det OK att elda på stugtomten. Vi har massor med ris, sly och ogräsrens som ska eldas och det ska vi ta i tu med om en vecka men det skulle vara fint med ett rejält regnväder först. I år har september inte bara varit ovanligt varm, ovanligt torr också.

OK för sista värmerycket, men sen rundar vi väl av den här sommarn för gott annars blir del väl älgjakt i kortbyxor i år....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar