fredag 2 september 2016

Nattlig terapi

Det är som tur är inte så ofta jag är uppe och spankulerar på nätterna, men i natt är det dåligt med nattsömnen. Då kom jag att tänka på boken om Nord-Korea jag läste för en tid sen.

Jag hade en 2-dag i går och vaknade klarvaken och utsvulten redan vid midnatt. Normalt vänder jag bara på mig och somnar om, men nu kom jag att tänka på hungern hos fångarna i boken om Nord-Korea och var bara tvungen att ta en nattmacka. Det kunde inte fångarna i boken göra eller förresten inte heller dom 100-tals miljoner världen över som aldrig får äta sig mätta. Jag tog ett par mackor och lite frukt och bröt min halvfasta redan på natten den här gången och skyller misslyckandet på lite halsont, man är inte lika bestämd när kroppen inte är 100% OK.

Bonuskuponger till
pappersinsamlingen
Kunde ändå inte somna så jag sorterade några bonuskuponger som låg på skrivbordet och såg till min förskräckelse att jag missat två bonuscheckar från Clas Ohlson á 30 kronor. 2*30 = 60 kronor skulle varit uthämtat innan sommaren! Skärpning! Det får inte hända igen. Mina andra bonuscheckar, Clas Ohlson och OKQ8 är värda drygt 600 kr, dom ska jag lösa in first thing in the morning, det här var ju för tokigt, hur ska jag nu kunna somna om?

Sen har jag poäng på några andra ställen också och jag fick ett mail från SAS i somras minns jag om poäng som visst skulle räcka till en resa men var på väg att frysa inne stod det visst i mailet. Skärpning! Var ska jag logga in för att hitta jag mitt saldo? Ja, det löser väl sig i morgon när jag tänker lite mer klart, men vart ska jag åka? Och räcker poängen till Margareta också? Hur ska jag nu kunna somna om när jag fick det här att tänka på.

Så får man ju dåligt samvete också. Det började med en sugande mage och bekymmer för svälten hos Nordkoreanska fångar och så slutar det med att magen mår bra efter några nattmackor men i stället är det lite missad bonus som är bekymret. Världen är inte rättvis, men jag fick nån slags nattlig terapi och ska försöka somna om.

Gonatt!        

2 kommentarer:

  1. Måste vara ett släktdrag. Brukar vara uppe runt 04.00 och rota i kylskåpet. Skyller på löpningen.

    SvaraRadera
  2. Det kan ju i alla fall inte pappa skylla på!

    SvaraRadera