torsdag 22 september 2016

Ombyte förnöjer

Ett gammal uttjatat talesätt och ibland säger man tvärtom som t.ex. "Skomakare bliv vid din läst" o.dyl. Men nu gäller det ombyte. Vi hade vikarie på spinningen igår.

Hur mycket kan man variera ett cykelpass? Trampa i 45 minuter som vi gör på vårt pass, stå upp ibland, ha händerna långt ut på styret eller tätt ihop, lägg på tungt motstånd eller ta det lite lättare. Ja det är väl det hela. Ändå kan det varieras hur mycket som helst, det inser man när man har vikarie även om vår ordinarie är hur bra som helst. Men vikarien var lite åt det här hållet:


Min löpträning tänker jag ofta på, där ändrar jag absolut ingenting. Jag bara springer. Jag borde ha varit med i en löparklubb och lärt mig mer men nu känns det dumt att gå med som nybörjare vid 72. Johan Glans drev en gång med löpartidningar: "Vad kan man skriva om? Sätt en fot framför den ena, sen sätt fram andra foten, och så den första igen, osv osv. Hur kan man få ihop en tidning om det?" undrade Johan. Ja, det är nästan så ensidigt jag roat mig, jag borde lärt mig mer, varierat mer. Ombyte inte bara förnöjer, utvecklar också.

Och det är nog rätt allmängiltigt att man borde byta spår lite oftare. På första riktiga jobbet var jag kvar i 27 år innan jag bytte jobb, i villan bodde vi 25 år innan vi drog vidare, där var jag/vi kanske för bekväma. Nu har vi bott 12 år i senaste lägenheten dags att flytta igen?  Och stugan har vi haft i över 30 år, dags att sälja? Men så kan man ju inte heller tänka. Inte byta bara för att tiden gått men om nåt inte är bra ska man väl inte vara för rädd att prova nåt annat. En del lämnar allt bakom sig och försöker en ny start i okänt land med ett okänt språk...

I skolan var man väl inte alltid så snäll mot vikarien, men vår spinningvikarie var vi snälla mot och han mot oss. Han sa att vi var starkare än många ungdomar som kommer till hans klasser och det trodde vi på förstås och han blev populär. Han kommer nästa onsdag också och då förnöjer han säkert oss med lite nya metoder igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar