lördag 10 september 2016

Blueberry Hill

Vi har fått 12-14 nya låtar att lära oss i rockkören Rock Everybody. T.ex Blueberry Hill.

En utmaning för oss är att vi ska kunna våra låtar utantill men en sån här låt är rätt lätt, inte alltför många ord, lättsjungen och rytmisk, men en utmaning är det. Och så många texter utantill är nog en utmaning för vem som helst, inte bara för oss med teflonminne.

En riktigt gammal låt redan när den slog igenom på 50-talet, men fortfarande gångbar, Vladimir Putin sjöng den härom året står det i Wikipedia. Odödlig. Men den gör sig nog inte i hiphop-version eller nån riktigt modern musikstil, men vem vet?

Vi har 40 låtar nu i vår musiklista och hyfsat kan jag nog 25 av dom utantill. Och inte bara texten, även melodin, betoningar, pauser, rörelser etc. Några panschisar som står och trallar... Jojo

Bland andra nya låtar finns It's now or never som jag minns att gatumusikanten på Piazza Navona spelade en gång för oss Rom-turister (som O sole Mio förstås) tillsammans med Arrividerci Roma och Sancta Lucia. Det roliga var att han körde med notställ och textblad, räknade med mer dricks kanske när han klarade så svåra låtar.

Men så gör inte vi, vi tragglar och nöter texterna, allt för att låtar som Blueberry Hill inte ska glömmas bort och den här gillade vi som unga och nu också. Och vi gör saxofonpartiet också lika bra som med riktiga saxofoner. Väl mött på en konsert!

Fats Domino överlevde orkanen Katrina i New Orleans och hans Blueberry Hill kommer att leva långe än, inte minst tack vare Rock Everybody.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar