tisdag 23 februari 2016

Uppkopplad på resan

Vi tänkte inte leva i medieskugga på vår månadslånga resa till Portugal. Det finns säkert många som slår av mobiler och annat för att koppla av ordentligt, men det var inte aktuellt för oss.

Hade jag haft ett stressigt jobb kanske jag tänkt annorlunda, men vi tog med oss våra mobiler förstås och surfplattan. Tom Margaretas Laptop packade vi ner och hotellet hade ju Wifi förstås. En självklarhet numera, inte bara i receptionen som var standard bara för några år sen, nu har man det på rummet.

Dagens vy: promenaden i Lagos. Nigeria...?
En av damerna på vår resa har beställt sin Svd nedskickad hit per post, antagligen inte helt billigt och den är väl 2-3 dagar gammal när den väl kommer hit medan vi andra läser tidningen rykande färsk i mobilen lika snabbt som man gör hemma. Svensk TV klarar man sig förstår utan och vi har portugisisk TV med en himla massa kanaler och CNN och BBC och sånt, men visst är det tryggt att kunna kolla Rapport nån gång, enklast på surfplattan. Och i går kväll såg vi "30 grader i februari". Kvaliteten på vårt Wifi är lite varierande, men igår gick det klockrent att titta.

I söndags plingade det till på Facebook i mobilen från en kompis på semester i Spanien som påminde om matchen, VSK spelade kvartsfinal mot Vänersborg. Den sändningen gick också klockrent och lite kul att sitta härnere på balkongen med Laptopen i knät och följa VSK:s hemmamatch. Onödigt? Jo, men lite bonus ändå. På våra första resor till Norge 64-65 så där var man verkligen avskuren från allt, men nog är det här bättre.

Så läste jag första veckan vi kom hit, tror jag, att man beslutat ta bort de dyra mobilavgifterna i EU from nästa år. Positivt om det nu inte var nån hake med det, jag minns inte riktigt. Om nu EU finns kvar framöver förstås. Brexit i England? Stängda gränser och fler avhopp? Som EU-vän hoppas jag England blir kvar så att mobilen inte blir så dyr om man nu skulle råka hamna i England. Och det finns andra skäl också för EU förstås.

Sladdar och laddare i massor. Laptopen var ju bra att ha för att enklare kunna skriva lite på bloggen och lite bilder till Instagram (länken finns här till höger eller HÄR) och Facebook kan man ju dela med sig och jodå, ETT vykort har vi fått iväg också.

3 kommentarer:

 1. Verkar ju inte gå någon större nöd på er. Har det blivit något havsdopp än?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tårna är doppade, men innan vi åker hem ska det ha skett.

   Radera
 2. Det är tur för oss i Rock Everybody att du är uppkopplad......

  SvaraRadera