måndag 7 november 2016

Vem är tjuven?

Vi har hamnat i ett spännande kriminalfall alldeles utanför dörren. Det här är spännande!

Finfina blomkrukor
Först och främst är det dumt att ha en garderob i trapphuset. Av säkerhetsskäl om det skulle bli en brand, men den stod där redan när vi flyttade in och får väl stå kvar där tills värden säger till och då tar jag och slänger den. Men praktiskt för oss att förvara lite blomjord och blomkrukor där. Några andra gamla grejor har också hamnat där, sånt man kan slänga eller lägga ner i källarförrådet. En back med lättöl brukar vi också ha där ibland.

Och så har vi alltid haft två matkassar där för storhandling. 20-30 kr kostar väl såna kassar och för några veckor sen hängde där plötsligt bara en kasse, hade vi glömt en nånstans? Konstigare saker händer väl men idag var den andra också borta! Skumt! Vem är tjuven?

Det är aldrig nåt spring i trappan men den misstänkte finns bland de här fem kategorierna: Nån av mina grannar? Nån besökare till nån av mina grannar? Städpersonalen? Brevbäraren? Tidningsbudet?

Några går bort direkt och jag misstänker absolut ingen speciell när jag nu går vidare med det här fallet. Jag hänger nog upp ett par nya matkassar och chansar på att dom får hänga kvar och får dom inte det så gillrar jag nog en fälla med nåt som bullrar och låter om man tar en matkasse eller ska jag sätta en GPS-sändare i matkassen? Hänglås på kassarna?

Det här är nog nåt för mina barnbarn att komma på hur man ska gillra en fälla. Fallet ska lösas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar