onsdag 30 november 2016

Dramatik i sängvärmen

Jag har inget emot att ta upp sånt som har med min allt snabbare stigande ålder att göra vare sig positivt eller negativt. Åtminstone inte sånt som är allmängiltigt och där jag kan ge goda råd.

Som i morse. Jag hade sovit bra, inte ens vaknat till under natten. Funderade en stund på drömmen jag hade just när jag vaknade. Vi var bjudna på min gamle chefs disputation som han hade i vårt gamla hus på Bäckby, men vi hade gått fel, det var hos Johanssons på nästa gata som festen var. Det var lite annat tok också som jag låg och skrattade åt i sängvärmen och glömde bort mig och smärtan kom direkt.

Josefin har kurs i att vicka på tårna. Kaffe ingår.
Det en naturlig reflex på morgonkvisten att sträcka på sig medan man mornar sig. som katterna gör. Skönt är det också att dra isär leder och mjuka upp musklerna innan man skuttar upp men jag har den hårda vägen lärt mig att jag numera måste göra morgonstretchningen i en speciell ordning. Det glömde jag alltså i morse!

Jag har sett dom, trädkramarna. på Lidingöloppet där dom står 1 km från målet och håller fast sig i ett träd, grimaserar av smärtan och försöker få loss vadmuskeln som krampat. Det har aldrig hänt mig i mina lopp men desto oftare i sängen. Om jag sträcker på benen innan jag först vickat lite på tårna så låser sig vaden men normalt håller smärtan bara i sig en minut eller mindre innan de släpper.

Men hallå, det är väl inget mot att föda barn...... Nänä, men det här kan göra ont nog, åtminstone idag, då var det extra plus på smärtan, den gav sig inte. Jag kanske har haft mer ont nån enstaka gång och det här går ju över, men morgonkramp i vaden är banne mig inget att leka med!

Jag ska inte gå in på alla det detaljer, men här är dagens tips som jag bjuder på alldeles gratis:

Börja dagen med att vicka på tårna och stretcha fötterna innan du går lös på vaderna och andra morgonövningar!

1 kommentar:

  1. Du har nog en poäng där- tåvickning är bra. Såg på Fråga doktorn för någon vecka sedan att man skulle göra tåhävningar precis innan man lägger sig på kvällen. Då dränerar man tydligen vätska som har samlats i benen under dagen och man slipper vakna med kramp.

    SvaraRadera