Grönköpings Veckoblad driver gärna med förkortningar och har en del egna också och på Actic idag såg jag för första gången "BIA". Om man gjorde si och så skulle Actic bjuda på en gratis BIA-analys och jag blev intresserad.
Vad kan jag ha för BIA-värde. 1 eller 2? Kanske 1000. Onormalt högt kanske tyder på en allvarlig sjukdom, eller onormalt lågt kanske innebär att jag måste träna mer, jag har ingen aning.
Vilken tur, den förste jag såg idag på Actic var han som tränat allsvenska lag i fotboll och tom damlandslaget, han borde veta och vad hade han själv för BIA-värde? "Aldrig hört talas om" sa han. Nästa jag såg var den gamle elitsimmaren som simmade hem en EM-medalj i Kroatien i somras, han vet nog. Han försökte mörka sin okunnighet med att få till nåt trovärdigt, Stammade lite: "Body Index Aaa,,,,," nej det tog sig inte där heller. Vi gick till Actic-killen i receptionen.
"BIA??? Nej det känner jag inte till. Jag får googla!" Så vi fick ett svar i alla fall. "Fråga nån som vet" sa Beijers Bygg i reklamen en gång.
Det har med sånt här att göra |
Till vilken nytta? Kanske för att få riktvärden hur man ska lägga upp sin träning antar jag, och jag som går på allt ska nog försöka göra en BIA-analys. men dagens poäng är att man ska vara försiktig med att svänga sig med förkortningar.
På varje arbetsplats har man sina egna förkortningar, håll dom där! Och om nu Actic är stolta över att erbjuda BIA-analys är det inte dumt om man formulerar sig lite tydligare.
Men jag lovade simmar-Ulf med EM-medaljer och SM-rekord (EM & SM är välkända förkortningar) att berätta om BIA på nästa spinningpass, kanske använder jag en gammal OH eller kör jag MSPP? Jag får se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar