torsdag 24 november 2016

Negativt tänkande är trendigt

Jag hörde på radion igår om kurser i negativt tänkande. Kursen blev så populär att arrangören fick ordna extrakurser sa man. Om det av Sensus, arrangören upplevdes som positivt eller negativt uppfattade jag inte riktigt.

Och så här års när det är så mörkt ute kan man inte alltid tänka: Carpe Diem, Lev Livet Leende, Livet är en dans på rosor etc. Så där som man alltid ska tänka.... Nej, rätt skönt att vara en sur gubbe ibland också och vara lite negativ med restskatt och snålblåst.          

Men normalt är jag omodernt positiv och börjar varje morgon med: "Gomorron, gomorron! Det här blir en fin dag och nu ska de bli gott med kaffe!". Och så studsar jag upp (nåja..) Inte alltid det uppskattas av Margareta som kanske sovit dåligt och blivit störd av lätta små snarkningar.

Men så hamnar man vid morgonnyheterna och tar del av läget i världen och kanske hamnar i det där negativa:

"Trump hälsar till svenska folket" sa Löfven. Det är väl inte negativt direkt, tvärtom, men han (Trump alltså) har säkert nåt negativt på gång åt oss här i Sverige.

SD:s Ekroth har varit ute och slagits i fyllan och försvinner väl från scenen nu, det är absolut inte negativt, men nu ökar väl SD några procent bara för att det är synd om Ekroth. Så negativt tänker jag.

100 irakiska pilgrimer dödade av IS, usch och fy, negativt men mest negativt att det knappast nämns nu ikväll i Aftonbladet, så vanligt numera att det är ointressant. Då var det viktigare med några tips hur man fixar sin sexpack på några veckor.      

Positivt och negativt? Här är en som funderade på det häromdan:    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar