tisdag 1 november 2016

Läslov

Det var väl bara någon månad sen som jag läste förslaget att byta namn på höstlovet till läslovet. Nu har det första läslovet börjat.

Om jag var lite tveksam först så har det gått över, det är en bra markering att byta namn på höstlovet. Läsviljan bland ungdomarna är visst allt sämre och om den här markeringen gör nån skillnad så håller jag på det här till 100 %. På TV4 i morse var det en massa snack om "läslovet" och det var extra intressant, är namnbytet redan etablerat och accepterat!

Ett blogginlägg häromdan handlade bl.a om hur snabbt nyheter blev traditioner, det var väl Halloween jag skrev om, och det ska bli intressant att följa den här nyheten och se hur fort man bara pratar om "läslovet", det ska jag försöka tänka på nästa höst. Är "höstlovet" redan glömt då?

Man läste nog otroligt mycket mer i min ungdom innan konkurrensen från TV och allt annat, och det är ju inte ungdomarnas fel att bokläsandet har minskat, men det är otroligt nyttigt att läsa tror jag fint att det stimuleras.

Och själv har jag kommit in i ett läsarstim senaste veckorna. 5-6 böcker på två veckor när jag sträckläst Sjöwall-Wahlöös Romaner om ett brott, böckerna jag läste för 40-50 år sen. 10 böcker skrev dom tillsammans, jag ska plöja dom allihopa och ge en kommentar när läslovet är över. Håller dom böckerna fortfarande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar