tisdag 15 november 2016

Rökskadad

Ingen av mina närmaste vänner röker nu längre. Förr rökte alla.

Camel hörde till dom där hälsocigaretterna
"Jag har också gått över till Prince" sa kändisarna i annonser överallt, det var nästan nyttigt att röka. Florida var ett märke som jag har glömt. Florida rökte Martin Beck konstant i Beck-böckerna, men den cigaretten blev förbjuden av nån anledning men knappast för att den var farlig, det var bara tufft på den tiden. Och ganska billigt. "Om du är en stresssad slav, ta ett bloss och koppla av" sjöng Anita Lindblom på Svensktoppen.  
 
Men nu har alla mina vänner slutat röka och alla har fått kämpa, det är svårt att sluta. Ja, några enstaka har inte lyckats sluta, är inte riktigt motiverade. Men det är trist att se ungdomarna stå i klungor utanför skolan och röka, alla kommer dom att försöka sluta röka när dom blir äldre. Alla.

Men alla kan inte och folk får väl göra som dom vill, men häromdan var jag hemma hos en rökare som försökt med nikotinplåster, tuggummin mm men kastat in handduken. Och då minns man, så där luktade det hemma hos folk en gång.

Det konstiga är att även om ingen rökte när jag var där så sätter sig röklukten ändå i kläderna och känns unkna. Så det var tidigare! Snus är rätt äckligt det också men det sätter sig ju inte i kläderna som röklukt.

Så länge det inte är förbjudet får väl folk göra som dom vill hemma, där kan man ju välja att undvika att hälsa på, men bra att det förbjuds mer och mer, snart är det förbjudet också på uteserveringar, busshållplatser och lekplatser stod det just i tidningen. Balkongen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar