tisdag 18 november 2014

Vaccinering blev till restips

Det här var sista chansen och det sprack.

Vi har haft massor av tillfällen att ta årets influensavaccinering, men vi har pga NY-resan skjutit upp den till den här veckan som var den sista chansen för oss. Vårdcentralen på Hemdal skulle det bli.

Vi har alltid tagit den är sprutan senaste åren eftersom vi äldre har lättare att få influensan och även blir vi sjukare om vi åker på den har vi läst. Så vi var där i god tid innan dom öppnade och det var en strid ström av äldre som var ute i samma ärende. Men vi möttes av en lapp på dörren - vaccinen var slut! Ja, det kan förstås vara svårt att beräkna doserna så att det räcker till alla, men jag undrar om det är någon större samordning mellan vårdcentralerna, kanske det finns kvar på någon annan vårdcentral så att vi kunde ha hänvisats dit?

Lapp på luckan.
Ordningssinnet i en säger direkt att personalen där kunde ha hanterat den här dagen lite annorlunda, jag tycker nästan synd om dom som skulle ta hand om alla äldre när strömmen av vaccineringssugna riktigt kom i gång. För där kom en stackars sjuksyster fram och beklagade det uppkomna problemet och tog fram ett block med Post It-lappar och noterade våra namn och telefonnummer och lovade att ringa oss när det nu beställda vaccinet kommit hem. Bara det att inom en halvtimme skulle hon säkert ha 50 namn på den där Post It-lappen! Och efter en halvtimme till kanske 150 namn! Jag blev alldeles svettig och tyckte riktigt synd om henne, hon skulle väl lagt ut ett block där vi själva fick skriva våra telefonnummer, eller ännu hellre hänvisat till en hemsida där dom kunde lägga ut datumet när det åter var OK att vaccinera sig. Eller be oss ringa själva om en vecka eller så, ska den stackars kraken sitta och ringa till 100-150 personer går det väl år hela arbetsdagar. Jag blev alldeles svettig!

60plusmässan
Då fick vi tid att åka på 60plus-mässan i stället. Massor av montrar med tips för oss äldre, allt från resetips till tips om hjälpmedel när man blir lite darrig. Vi åt karameller och tippade hur många pennor det låg i en låda (Actic), hur många löstandskarameller det låg i en skål (Margaretas tandläkare) och hur många glasögon det låg i en stor burk (Margaretas optiker). Vi hälsade på en mängd bekanta och tog en massa broschyrer men jag tror inte vi blev så mycket klokare. Men nu ska vi plöja igenom alla restips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar