fredag 21 november 2014

Fredagslunch

Runt tolv var det fullt överallt
Det dyker upp nya lunchställen i en takt som jag inte hinner proväta hos dom. Idag blev det Koppar Restaurang, hur skulle den stå sig efter förra veckans fempoängare?

I Kopparlunden. Två av ytterväggarna är nog i original, resten är nog helt nybyggt antar jag, Högt i tak för att kännas autentisk där bland gamla de fabriksbyggnaderna. Vi var tidiga som tur var för det vällde in folk sen, så den här har helt klart blivit populär.

Kaffe på maten 
Vi ska ha julfesten för kören här, så det var kul att se hur det ser ut.

Buffé brukar Margareta vara misstänksam mot, men vi var tidiga så det var fräscht. Regnbågsforell, Helstekt karré, Laxgratäng eller vegetarisk för 95 kronor. Priserna börjar dra iväg sen jag åt ute varje dag, men det här är väl ett rätt normalt pris nu.

Många stationer att hämta mat från
Ingen fullpoängare men inte långt därifrån. Plus för att det fanns fyra rätter att välja på och att det var ljust och fint med en särskild del att ta kaffet på och att fast det var så stort blev det inte stimmigt, nåt litet minus för att det mer kanske kändes lite som en matsal på jobbet än som en restaurang. Men det här är väl en av de större matställena i stan nu så då får man väl acceptera att det känns så.    

Men maten var OK. Betyget får bli fyra köttbullar och en halv prinskorv. Restaurangen ligger bra till från oss så vi kommer tillbaka.

Sen avslutade vi lunchen med en The Beatles-föreställning på Växhuset. Lärare från Västerås Kulturskola spelade och berättade om en fantastisk musikkarriär i ett program dom kört under veckan för stans skolungdomar och nu för allmänheten, fint att ungdomarna får lära sig en viktig musikhistoria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar