lördag 15 november 2014

Min första fempoängare!

Cykelkungen Salvatore Grimaldi fick min första fullpoängare. Tryck på Cykelkungen för att läsa om hans projekt med Bianchi Café and Cycles.


Massor med gott!
Stockholm - Sidney - Tokyo - Sälen och så Västerås kan du läsa i den länkade artikeln. Jag minns inte när dom öppnade här i Västerås, kanske i början av sommaren, men det här var i alla fall första gången jag var där.

I foajén till det fina Vlt-huset där man för inte så länge sen bokade sina annonser och beställde prenumerationer där har man nu i stället inrett en restaurang. Ett kanonläge i Västerås och nu var det äntligen dags att testa om maten också var kanon.

Vi har kikat in en gång tidigare och vände då i dörrn då det var så mycket folk, och jag förstod på snacket av mina bordsgrannar att ibland får man vänta på ett ledigt bord, men jag hittade en plats och valde bland utbudet. Kött eller fisk för 90 kr eller Italiensk Antipastobuffé för 119 kr.

Jag har ätit så lite kött en tid efter min tandskada så det fick bli kött, helstekt kalventrecôte med kryddsmör, hur gott som helst. Hög kvalitet försöker väl alla matställen ha, men det här var allt lite extra.

Cyklarna är ju rena konstverken. 10.000? 25? Mer?
Mycket folk som sagt och ungdomlig stämning, jobbsnacket surrade vid borden runt mig och det var kul att tjuvlyssna lite. De flesta där var väl 30-40, när jag i en annan del av restaurangen ser min gamle arbetskamrat Valle, och jag pratade en stund med honom efter maten och det var väl bra att vi jämnade ut ålderskurvan lite.      

Sen är det ju roligt med den märkliga kombinationen med Bianchicyklar i restaurangen. Vilka gobitar som fanns i montrarna! Inga priser såg jag till, men dom var säkert inte billiga.

Italienskt med absolut högsta kvalitet och dom har också alternativet att köpa med sig matlådor hem, då blir det någon krona billigare. Shoppinglunch på lördagar för 99 kronor och Brunch på söndagar också 99 kronor. Jag blir hungrig och alldeles darrig bara jag tänker på det.

Bianchi Café and Cycles bjöd på den bästa lunch jag ätit på länge. Jag klarade nästan inte av att skriva det här inlägget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar