onsdag 25 mars 2020

Dag 9 - 50-talsrebell

Vi 70-plussare verkar vara svårkontrollerade. Kvar i den gamla rocklåten kanske där vi  "öser på för fullt i stan som en 50-talsrebell".  "Vi över 70 kan ju inte bara lägga oss ner och dö", sa en 70+ i tidningen.

Några vänner tänker att det är synd om dom sitter ensamma, och det är det förstås, och vill att vi tar med dom ut på en cykeltur med kaffekorg och sätter oss i solen i en skogsbacke och lyssnar på vårfåglarna och har det trevligt. Tveksamt när man pratar om Social Distans!

Amelia Adamo kände sig pigg och ville tuta på som vanligt tills hon fick mothugg och ändrade sig och karantänar nu, men jag ser att en av mina kompisar gett sig in i debatten och också känner sig pigg och inte heller vill karantäna.

Vi kanske är för försiktiga i vår karantän, och man kommer säkert långt med att bara tvätta händerna och undvika folksamlingar i den här virusepidemin, men utvecklingen får visa om vi är för försiktiga där vi sitter och ugglar i stugan och praktiserar Social Distans.

Och på tal om 50-talsrebell: idag har vi våffeldagen och jag har blandat till en läcker våffelsmet. Och plockat fram våffeljärnet från 50-talet! Snart nog 70 år gammal fungerar det fortfarande hur bra som helst!

Det var inte slit och släng på den tiden, och nu är järnet snart varmt. Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar